Haberler

FBI: Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks

Güncelleme:
Abone Ol

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişimi düzenleyen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı. Görgü tanıkları suikast girişimi öncesi saldırganın sürünerek çatıya çıktığını gördüklerini ifade ederken, Crooks'un Trump'a doğru 5 el ateş ettiği ve gizli servis ajanları tarafından öldürüldüğü anlara ilişkin görüntüler de ortaya çıktı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a, Pensilvanya'da seçim kampanyası kapsamında düzenlediği mitingde suikast girişiminde bulunuldu. Silahların patlamasıyla kanlar içinde kalan Trump gizli servis ajanları tarafından bölgeden uzaklaştırılırken saldırgan ve 1 izleyici hayatını kaybetti.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Trump'a yönelik saldırı sonrasında soruşturma başlatan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), suikast girişiminde bulunan kişinin kimliğini de açıkladı.

GİZLİ SERVİS AJANLARI SANİYELER İÇİNDE ÖLDÜRDÜ

FBI'a göre miting sırasında Trump'ı kanlar içinde bırakan ve Gizli Servis ajanları tarafından saniyeler içinde etkisiz hale getirilen saldırgan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks.

FBI: Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks

"SİLAHIYLA BİRLİKTE SÜRÜNEREK ÇATIYA ÇIKTI"

Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından görgü tanıklarından da dikkat çeken açıklamalar geldi. Saldırganın sürünerek çatıya çıktığını gördüğünü kaydeden Greg Smith, saldırganın bir silah taşıdığının açıkça görüldüğünü ve etkisiz hale getirilmeden "3-4 dakika" çatıda kaldığını dile getirdi.

FBI: Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks

TRUMP'A ATEŞ ETTİĞİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Trump'a yönelik saldırı gerçekleştirdiği açıklanan Thomas Matthew Crooks'un çatıdan kürsüye doğru atış yaptığı ve saniyeler içinde gizli servis ajanları tarafından etkisiz hale getirildiği görüntüler de ortaya çıktı.

FBI'DAN "KİMLİĞİ BELİRLEMEYE YAKINIZ" AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

FBI Yetkilisi Kevin Rojek, saldırı sonrası yaptığı ilk açıklamada halihazırda suç mahallinde aktif incelemenin sürdüğünü vurgulayarak, saldırganın amacının da araştırıldığını ifade etmişti. "Eski ABD Başkanı Trump'a suikast girişimi düzenleyen kişinin kimliğini belirlemeye yakınız, bilgiler kesinleştikten sonra açıklama yapacağız" diyen Rojek, çalışmaların sürdüğünü kaydetmişti.

FBI: Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks

"SEÇİM MİTİNGİ İÇİN FBI'DAN DESTEK İSTENMEDİ"

Rojek, saldırganın tek başına hareket edip etmediğinin de araştırıldığını aktararak, halihazırda ilave bir tehdit olduğuna dair bulgunun bulunmadığını söylemişti. Seçim mitingi için FBI'dan ilave destek istenmediğini belirten Rojek, güvenlik zafiyeti olup olmadığına ilişkin soruları cevaplamaktan kaçındı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Donald Trump Politika Dünya Hukuk Hukuk Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (19)

Serdar Kocakaya:

kontrollü suikast... Millet adamın yerini göstermiş polis oralı bile olmamış ??

Yanıtla6449
Koray GENÇ:

Bir numara büyük gözlük takaydın tetikçi ne vardı :)

Yanıtla2371
rihamma baxhiyeva:

Niye ölmesini bu kadar istiyorsunuz anlamadım bu biden geldiğinden beri dünyanın her tarafında kaos ve savaş var en azından bunun zamanında sakin di..

1695
Koray GENÇ:

Hepsinin hedefi alttan alttan Türkiye

5044
Koray GENÇ:

hepsi aynı kardeş bidonda ölsün

671
Ömer:

Reise aptal diyen bu değilmiydi, kulaktan nişanmı alınır.

78
Musa Caliskanoglu:

Aklıma Kennedy in ölümü geldi

Yanıtla558
Alparslan Türkdoğan:

Thomas Matthew Crooks : Rest in peace.

Yanıtla1444
Koray GENÇ:

Tetikçi ne vardı bir numara büyük gözlük takaydın

Yanıtla3013
Hayko Sayko:

Aklıma sımpsonslarda trumpın ölümü geldi ...orda vardı sanki...

Yanıtla529
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title