Haberler

Fildişi Sahili'nde şiddetli yağışlar, en az 24 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu

Güncelleme:
Abone Ol

Fildişi Sahili'nin en büyük şehri Abidjan'da bir haftadır devam eden şiddetli yağışlar sonucunda meydana gelen sel ve toprak kaymaları en az 24 kişinin ölümüne sebep oldu. Yağış miktarı bazı bölgelerde günlük ortalamanın dört katı olan 200 milimetreyi aştı. Fildişi Sahili Ulusal Sivil Koruma Ofisi, sel ve toprak kaymalarının evlere ve yollara büyük hasar verdiğini, en az 271 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

Fildişi Sahili'nin en büyük şehri Abidjan'da günler süren şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel ve toprak kaymalarında en az 24 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, yaptıkları açıklamada, bir haftadır devam eden yoğun yağışların ardından Abidjan'da meydana gelen sel ve toprak kaymalarının en az 24 kişinin ölümüne yol açtığını bildirdi. Bazı bölgelerde, yağış miktarının günlük ortalamanın dört katı olan 200 milimetreyiaştığı belirtildi.

Batı Afrika ülkesinde yağmur mevsimi boyunca sel kaynaklı ölümler yaygın olsa da, Fildişi Sahili meteoroloji ajansına göre, son yağışlar özellikle şiddetliydi.

Gayri resmi yerleşimler, genellikle imar düzenlemelerine uymadan hızla inşa edildikleri için yetersiz fırtına drenajı nedeniyle özellikle savunmasız durumda.

Fildişi Sahili Ulusal Sivil Koruma Ofisi, sel ve toprak kaymalarının şehir genelinde evleri ve yolları su basarak "önemli" hasara neden olduğunu açıkladı. Yağışlar sonrası mahsur kalan en az 271 kişinin başarıyla kurtarıldığı bildirildi.

Geçen yıl yetkililer, ölümcül selleri önlemek amacıyla Abidjan'daki bir lagün boyunca inşa edilen evleri yıkmıştı.

Fildişi Sahili'nde şiddetli yağışlar, en az 24 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu

Fildişi Sahili'nde şiddetli yağışlar, en az 24 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Fildişi Sahili Fildişi Sahili Doğal Afetler 3-sayfa Dünya Doğal Afetler 3.Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title