Haberler

Finlandiya Dışişleri Bakanı Tuomioja Türkiye'ye Gelecek

Abone Ol

Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın Türkiye'de olacak konuk bakan ile Davutoğlu'nun görüşmesinde, Türkiye- Finlandiya ikili ilişkileri, Türkiye'nin AB üyelik süreci, Avrupa'daki mevcut ekonomik kriz ve Kıbrıs konuları ele alınacak. Güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında da fikir alışverişinde bulunulacak olan iki bakanın görüşmesinde, iki ülke öncülüğünde küresel ölçekte hayata geçirilen Barış ve Arabuluculuk Alanında İşbirliği inisiyatifindeki son durum ve müteakip adımlar değerlendirilecek.

Açıklamaya göre, ziyaret sırasında iki ülke dışişleri bakanlıkları arasında Diplomat Değişimine İlişkin Mutabakat Zaptı da bakanlar tarafından imzalanacak.

Konuk Bakan Tuomioja'nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi öngörülürken, açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu ziyaretin, aynı temel değerler ve idealleri paylaşan ve bu doğrultuda Barış ve Arabuluculuk Alanında İşbirliği inisiyatifini üstlenen Türkiye ile Finlandiya arasındaki ilişkilerin her alanda ivme kazanmasına katkı sağlayacağına ve iki ülke arasındaki işbirliğini bölgesel ve küresel konuları da içerecek şekilde daha da güçlendireceğine inanılmaktadır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Ahmet Davutoğlu Erkki Tuomioja Finlandiya Türkiye Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title