Haberler

Finlandiya Silah Edinme Yasasını Sertleştiriyor

Abone Ol

Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen, Dün Ülkenin Batısındaki Bir Okulda 11 Kişinin Öldüğü Silahlı Saldırının Ardından, Silah Edinmeye İlişkin Mevcut Yasayı Sertleştirmeye Çalışacaklarını Söyledi.

Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen, dün ülkenin batısındaki bir okulda 11 kişinin öldüğü silahlı saldırının ardından, silah edinmeye ilişkin mevcut yasayı sertleştirmeye çalışacaklarını söyledi.

Vanhanen, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu saldırının silahla ilgili yasaların yeniden değerlendirilmesi gereğini ortaya çıkardığını belirtti.

Mevcut yasa, 15 yaş ve üstündekilerin avcılık ve poligon atışları için silah edinmesine imkan veriyor.

Vatandaşların bu kadar rahatça silah edinebilmelerine karşı çıkan Başbakan Vanhanen, yeni bir yasal düzenlemeye gidecekleri mesajını verdi.

Finlandiya'da dün bir meslek okulunda düzenlenen silahlı saldırıda, saldırganla birlikte 11 kişi hayatını kaybetmişti. Ülkede geçen yıl da bir okulda silahlı saldırı düzenlenmişti. Hükümet, bu saldırıdan sonra silah edinme yaşını yükselteceğini açıklamış, ancak herhangi bir karar almamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title