Haberler

Floransa'da tarihi çeşmede üstsüz bir şekilde yüzen İngiliz kadın turist, tepki çekti

Güncelleme:
Abone Ol

İtalya'nın Floransa şehrinde, İngilizce konuşan bir kadın turist, tarihi Piazza Santo Spirito meydanındaki çeşmede üstsüz yüzerek büyük tepki topladı. Olay, çeşmenin kültürel ve tarihi önemine saygısızlık olarak değerlendirildi ve sosyal medyada hızla yayıldı. Bu durum, tarihi şehirlerdeki uygunsuz turist davranışlarına dikkat çekerken, yerel yönetimlerin daha sıkı önlemler alması gerektiği tartışmalarını beraberinde getirdi.

İtalya'nın tarihi şehri Floransa'da, İngilizce konuşan bir kadın Turist, şehrin merkezindeki ünlü bir çeşmede üstsüz yüzerek ve arkadaşlarını da bu davranışa katılmaya davet ederek yerel halkın ve yetkililerin büyük tepkisini çekti.

Sarışın kadın, Rönesans döneminden kalma Piazza Santo Spirito meydanındaki tarihi çeşmede, sadece siyah külot giymiş halde yüzerken görüntülendi. Kadının bu davranışı, çeşmenin kültürel ve tarihi önemine saygısızlık olarak değerlendirildi.

Görüntülerde kadının, havuzun kenarında oturan diğer insanlara İngilizce olarak "Siz de gelecek misiniz?" diye sorduğu duyuluyor. Ancak bulanık ve muhtemelen kirli suya rağmen, kimsenin ona katılmadığı görülüyor.

Bu geceleyin gerçekleşen yüzme seansının görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldıktan sonra, yerel halk ve İtalyan vatandaşları turistin çeşmede 'doğa ana tarzı' yıkanmasını şiddetle kınadı. Yorumlardan birinde, "Utanma duygusu yeniden moda olmalı," denilirken, başka bir kullanıcı "Tarihi eserlerimize ve kültürümüze saygı gösterilmeli," diye yazdı.

Bu olay, artan turist sayısıyla birlikte tarihi şehirlerde yaşanan uygunsuz davranışlara dikkat çekerken, yerel yönetimlerin bu tür olayları önlemek için daha sıkı önlemler alması gerektiği tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Kültür Sanat Floransa Floransa turist İtalya İtalya Turizm Yaşam Dünya Turizm Yaşam Kültür Sanat Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

Ömer Tokgöz:

Herkes istediği gibi yüzer bakmayın görmeyin herkes özgürdür açığıda kapalısıda…

Yanıtla10122
Zafer Tanrıkulu:

Memelere özgürlük ??

Yanıtla1345
Bandorma:

Kadın çok rahat görünüyor :)

08
Perwer:

Avrupa dediğiniz zaten bu değil mi? Yadırganacak bir durum yok.

Yanıtla618
Damla Sengul:

ben de yüzdüm ne var bunda.

Yanıtla89
YalancıSavar:

aslında tam özgür değilsiniz. Hayvanlar bile sizden daha özgür. incir yaprağı bile koymuyorlar. Siz bence özgürlüğün dibine vurun gidin sokaklarda anadan doğma dolaşın anca o zaman özgürlüğü hissedebilriisniz.

113
Bandorma:

Birşey yok güzel :)

25
Perwer:

Damla Şengül: bunda bir şey yoksa, o zaman sen de havuzda yüzerken çekilmiş bir video onu sosyal medyada paylaş, mutlaka buraya haber konusu olursun

25
Üveys Uyanık:

birgün pişmanlık duyarsin

14
Halil Arin:

Takkelere özgürlük cinselligi açın bizim havuza gelsin lütfen hepimiz coni sins ekibi olarak bekliyoruz bizde ona tarihini değer verecez :)))))

Yanıtla49
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title