Fransa'daki aşırı sıcaklıklar, bin 435 kişinin ölümüne neden oldu
Fransa'da, Haziran ve Temmuz ayında görülen hava sıcaklıkları 46 dereceye kadar yükselmişti. Ülkede serinleme odaları kurduran sıcak hava dalgası, toplam bin 435 kişinin yaşamına mal oldu.
Fransa'da Haziran ve Temmuz'da görülen sıcak hava dalgasında toplam bin 435 kişinin öldüğü açıklandı. Sağlık Bakanı, Agnes Buzyn, Fransız radyosuna yaptığı açıklamada, ölenlerin yarısının 75 yaşın üzerinde olduğunu söyledi.
Haziran'da hava sıcaklığı 46 dereceye çıkarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Başkent Paris'te de Temmuz'da hava sıcaklığı 42,6 dereceye ulaşmıştı.
KIRMIZI ALARM VERİLMİŞTİ
Sıcak hava dalgasında ülkenin bazı bölgelerinde "kırmızı alarm" verilmiş, okullar ve kamu kuruluşlarının düzenlediği pek çok etkinlik iptal edilmişti. Paris'te acil yardım hattı açılırken, belediyeye ait binalarda "serinleme odaları" kurulmuştu.
İLK 10 GÜNDE 567 KİŞİ ÖLDÜ
Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre 24 Haziran'la 7 Temmuz arasındaki ilk sıcak hava dalgasında 567 kişi hayatını kaybetti. 21-27 Temmuz arasındaki ikinci dalgada da 868 kişi öldü. Bakanı Buzyn, ölenlerden 10'unun iş yerlerinde hayatını kaybettiğini açıkladı.
İSPANYA DA YANGINLARLA BOĞUŞMUŞTU
Sıcak hava dalgası komşu ülke İspanya'da orman yangınlarına neden olmuş, yangınlar Katalonya'da büyük yıkıma yol açmıştı. İngiltere, Belçika, Almanya, Lüksemburg ve Hollanda'da bu yaz aşırı sıcaklar görüldü. Ancak şimdiye kadar bu ülkelerden hiçbiri kaç kişinin hayatını kaybettiğiyle ilgili açıklama yapmadı.
HİNDİSTAN'DA BİN KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
Hindistan'ın Bihar eyaletinde, artan hava sıcaklığı sebebiyle geçtiğimiz Haziran ayında 40 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmiş, doktorlar ise vatandaşları gerekli olmadığı müddetçe sokağa çıkmamaları konusunda uyarmıştı.
HER YIL AŞIRI SICAKLIĞA BAĞLI OLARAK EN AZ 3 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR
Dünyada aşırı sıcaklıkla bağlantılı ölümler, doğa olayları nedeniyle meydana gelen ölümlerde başı çekiyor. Yapılan bir araştırmaya göre, Avrupa'da aşırı sıcaklardan ötürü her yıl en az 3 bin kişi yaşamını yitiriyor. Bu sayının 2100 yılı itibariyle 152 bine ulaşabileceğine dikkat çekiliyor.