Haberler

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

Güncelleme:
Abone Ol

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj düzenlendi. Sinyalizasyon sistemlerine düzenlenen saldırı sırasında çok sayıda kablo kesilirken bazıları ise yakıldı. Kentler arası ulaşım dururken halihazırda 800 bin yolcunun iptallerden etkilendiği bildirildi.

Paris'te 100 yıllık aradan sonra düzenlenen Olimpiyat Oyunları, bugünkü açılış töreniyle resmen başlayacak. Türkiye saatiyle 20.30'dan itibaren başlayacak oyunların açılış töreni, 210 dakika sürecek.

HIZLI TREN AĞINA SALDIRI

Oyunlar için Fransa'nın başkenti Paris'te yoğun güvenlik önlemleri alınırken, bu sabah bir sabotaj haberi geldi. Fransız yetkililer, Olimpiyat'ın açılışına saatler kala ülkedeki hızlı tren ağının sabotaj saldırısına uğradığını bildirdi.

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

AFP haber ajansı, koordineli olduğu kanıtlarla ortaya çıkan sabotajın hızlı tren ağını felç etmeyi hedeflediğini bildirdi. Fransız demiryolu şirketi SNCF, üç ayrı hattın kundaklandığını ve yangın çıkarıldığını açıkladı.

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

İPTALLERDEN 800 BİN YOLCU ETKİLENDİ

Bu sabah itibarıyla başkent Paris ve diğer birçok şehirde hızlı tren seferleri iptal edilmiş durumda, istasyonlarda kuyruklar var. SNCF, halihazırda 800 bin yolcunun iptallerden etkilendiğini bildirdi.

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

DEMİRYOLU ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA VAR

Fransız ulusal demiryolu şirketi SNCF, Olimpiyat Oyunları öncesinde tren seferlerinde meydana gelen aksaklığa dair X hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, Fransa'nın batı, kuzey ve doğusundaki tren seferlerinin "kötü niyetli kişilerin eylemlerinden" etkilendiği belirtildi.

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

ÇOK SAYIDA TREN FARKLI HATLARA YÖNLENDİRİLDİ

SNCF'nin açıklamasında, komşu ülke Belçika'ya ve Manş Denizi'nin altından Londra'ya giden trenlerde de bu eylemler nedeniyle aksamalar olduğu kaydedildi. Açıklamada, "yüksek hızlı tren ağını aksatmayı amaçlayan bu büyük saldırının" ardından çok sayıda trenin farklı hatlara yönlendirildiği ya da iptal edildiği aktarıldı.

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

"YOLCULUKLARINIZI ERTELEYİN"

Demir yolu ulaşımındaki aksaklıklardan etkilenenlere bildirim yapılacağı vurgulanan açıklamada, "İmkanı olan tüm yolcularımızdan yolculuklarını ertelemelerini ve istasyona gitmemelerini rica ediyoruz." denildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Güncel Fransa Dünya Spor Spor Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (20)

Halil Arslan:

bütün dünya neden sessiz? vatandaşlarrı neden geri çagırmıyor ülke başkanları? Ortadoğu'da yada ülkemizde olsaydı büyük başlıklar atar tüm dünyaya orası güvenli degil diye servis ederlerdi

Yanıtla7126
Kazim Akgün:

Bizde olsa hepsini geri çağırırlardı güvenlik adı altında terör saldırısınıda yapıştırırlar dı

564
Karaşal:

Dünyada hala birşeylere etki edebileceğini düşünen, yanlızca düşünmeyip eyleme geçen cengaverlerin olması umut verici. Soykırımcı israile hoşgeldin diyen olimpiyatların ateşi yanmaz inşallah.

420
VEFA:

Komik olmayın ya bir hızlı tren seferi aksadı diye olimpiyatlar mı iptal edilecek. Alt tarafı haylaz bir iki çocuk kablo kesmiş. Haylaz çocuklar yakalanır, kablolar onarılır. Hiç sorun değil!...

41
1gerceklerinsesi:

Fransa öyle çok da güvenli bir ülke değil. En son yaşlı bir kadını evinin kapısından çıkarken dövüp kız torununu kaçırmaya çalışmışlardı. Öyle her avrupa ülkesi %100 medeni değil yani

Yanıtla580
Yusuf ODEMIS:

Emin ol. Fransa iğrenç bir yer. Millet sadece TV de turistik yerlerini görüyor.

973
Bende Sarı Kırmızı Yeşil poşeti seviyorum:

Resimlerde SARI ve YEŞİL ekranlar var. Sanki hemen hemen Kürdistan ?

Yanıtla595
Netherill:

sarı torba sana daha çok yakışır gibime geliyor.

321
Ali Kerem:

israili orada sergilettirmeyin

Yanıtla648
Martin Sikertel:

Hangi millete, hangi dine tabi olursa olsun hiç bir insanın mağdur olmasını istemem; insana üzülürüm. Fakat bu tip olaylar kendisini dev aynasında gören terör destekçisi devletlere az çok ders oluyordur umarım kendi başlarına geldiğinde.

Yanıtla527
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title