Haberler

Fransa'dan Türkiye'ye Ömer Güney Hakkında Sorular

Güncelleme:
Abone Ol

Paris Savcılığı, Türkiye'ye; öldürülen 3 kadın PKK'lının faili Ömer Güney'in telefonla konuştuğu 57 numaranın sahiplerini ve adreslerini sordu.

Fransa'da öldürülen 3 kadın PKK'lının soruşturmasında Paris Savcılığı, Türk makamlarından bilgi istedi. Savcılık cinayetlerin faili Ömer Güney'in telefonla konuştuğu belirlenen 57 numaranın sahiplerinin kim olduğunu ve adreslerini sordu.

İNCELEMELERDE ÖNEMLİ BİLGİLERE ULAŞILDI

Paris'te 9 Ocak 2013 de düzenlenen suikastta Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez öldürülmüştü. Cansız'ın şoförlüğünü yapan Ömer Güney şüpheli olarak gözaltına alındı. Paris savcıları Jeanne Duye ve Christophe Teissier tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Güney'in bilgisayarı ve cep telefonları incelemeye alınmıştı. İncelemelerde önemli bilgilere ulaşıldı.

FRANSIZ SAVCILAR TÜRKİYE'DEN BİLGİ İSTEDİ

Fransız savcılar, Güney ile ilgili elde ettikleri bilgilerin bir kısmını Türk makamlarına gönderip sorular sordu ve ek bilgi talep ettiler.

Fransız makamları gönderdikleri bilgilerde;
*Güney'in 3 ayrı cep telefonu kullandığı,
*Bunlardan birinin Türkiye ikisinin Fransız GSM hattı olduğu,
*Hatlardaki görüşmeler incelendiğinde hattın biri ile Türkiye bağlantılı 13 numarayla görüşüldüğü,
*İkinci hatla sadece bir Türk telefonu ile görüşme yapıldığı,
*Güney'in Türk GSM hattının ise 3 farklı imei numarası olan telefonda kullandığının belirlendiği iletildi.

Fransız savcılar Türkiye'den Güney'in görüştüğünü belirledikleri 57 Türk telefon numaralarının kimlere ait olduğunu ve fatura bilgilerini talep etti.

AKRABALARI DA SORULDU

Yazının son bölümünde ise Güney ve akrabaları hakkında bilgi isteniyor. Güney'in anne, baba, büyükanne, büyükbaba, dayıları, teyzeleri, amcaları hakkında nüfus bilgileri istenirken, akrabalarıyla hangi sıklıkta görüştüğünü, en son görüşme tarihleri de soruldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu konu hakkında çalıştığı, önümüzdeki günlerde Fransa adli makamlarının istedikleri bilgi ve belgeleri gönderebilecekleri öğrenildi.

Paris savcılığından gönderilen yardım yazısında Ömer Güney'le ilgili bilgi de veriliyor ve "Silahlara ilgisi belirlenmiştir" deniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Ömer Güney Türkiye Fransa Dünya Paris Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title