Haberler

Fransız basınından olay iddia: Nasrallah'ın yerini İsrail'e İranlı bir casus söyledi

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail'in Hizbullah lideri Nasrallah'ı 80 ton patlayıcıyla öldürmesi dünya basınında geniş yankı uyandırırken, Fransız gazetelerinde yer alan bir iddia gündem yarattı. Lübnanlı bir güvenlik kaynağına atıfta bulunarak Le Parisien gazetesi, bir İran casusunun İsrail'e Nasrallah'ın Beyrut'un güney banliyölerine varışıyla ilgili bilgi sağladığını öne sürdü. Öte yandan Nasrallah'ın burada katıldığı gizli toplantıda 12 üst düzey Hizbullah yetkilisinin de hazır bulunduğu ifade ediliyor.

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'yi kan gölüne çevirip on binlerce Filistinliyi katleden İsrail ordusu, savaşı Lübnan'a doğru genişletirken önceki gün dünyayı sarsan bir suikast gerçekleştirildi.

DÜNYA BASININDA GENİŞ YANKI UYANDIRDI

Hizbullah lideri Nasrallah komuta merkezine düzenlenen 80 ton bombanın kullanıldığı bir saldırı sonucu öldürülürken İsrail'in bu hamlesi dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

"İRANLI CASUS YERİNİ BİLDİRDİ"

Fransız gazetesi Le Parisien, Lübnanlı bir güvenlik kaynağına atıfta bulunarak, bir İran casusunun İsrail'e Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Beyrut'un güney banliyölerine varışıyla ilgili bilgi sağladığını ortaya çıkardı.

TOPLANTIYA 12 ÜST DÜZEY HİZBULLAH YETKİLİSİ KATILDI

Raporda, Nasrallah'ın Beyrut'un güney banliyölerine, Lübnan'daki İran Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Abbas Nilforoushan'ın aynı aracıyla geldiği belirtildi. Ayrıca, Nasrallah ve Nilforoushan'ın katıldığı toplantıya 12 üst düzey Hizbullah yetkilisinin de katıldığı bildirildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Le Parisien Güvenlik Politika Lübnan Beyrut İsrail Dünya İran Güvenlik Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (32)

ismail bey :

Bence en tehlikelisi azerbaycan... Hem şii hem israil dostu.

Yanıtla169248
özgün özen :

bence en tehlikleli sensin ismail

45
Akıl:

Yorum yapana diyecek bişeyim yok Allah akıl versin de , beğenenleri anlamadım. Türk merttir yiğittir akıllıdır. Sünniymiş Şiiymiş fark etmez Türk Türk tür. Bu yorum ancak iki kardeş ülke arasına nifak sokma isteyen israil in finanse ettiği yada satın aldığı kişi ve kişilerce yapılabilir.

21
VEFA:

Azarbeycan en akıllı dış siyaseti izliyor. Filistin'de boş kahramanlık yapıp, İsrail'le arayı açmadı.Halkını düşünen en iyi siyasetçidir. Haydar Aliyev akıllı, siyasetçi. Çok takdir edilesi!...

Yanıtla239109
Ali Nagiyev:

Haydar Aliyev yok. İlham Aliyev. Azerbaycan israile ABD ve batıya meydan okuyacak kadar guclu degil. Boş keseden sallayanları goruyoruz. Teker teker ölüyorlar

921
Martin Sikertel:

Hocam Haydar Aliyev 2003 yılında Hakk'ın rahmetine kavuştu; ne diyorsun, ne konuşuyorsun? 2024 yılındayız, önce kendine gel, sonra günümüze, yaşadığımız devre gel. 60 kişi de beğenmiş; şaka gibi ya! Ha ayrıca Azerbeycan değil, "Azerbaycan". Bilmeden konuşmayın artık, yeter yahu, bu dünyanın da bu ülkenin de en büyük problemi sizsiniz!

421
Aslan:

Haydar Aliyev öleli on yıllar oldu.Oğlu ilham başta.

210
Yusuf ODEMIS:

bi bk biliyormuş gibi nasılda sallamış :D

13
Yusuf ODEMIS:

Nasılda sallıyor :D

12
Çağatay Çetin:

Diktatör siyonist

11
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title