Haberler

Gazze, Lübnan, Suriye…İsrail'in yeni hedefi Türkiye mi? Uzman isimler yorumladı

Güncelleme:
Abone Ol

İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi öğretim üyeleri, İsrail'in Türkiye'ye saldırma ihtimalini değerlendirdi. İsrail'in Türkiye'ye saldırı girişiminde bulunması durumunda, Türkiye'nin bir NATO ülkesi olması sebebiyle, ya NATO'nun İsrail'e savaş açması ya da NATO'nun dağılması gerektiğini ifade ettiler.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Fuat Tuncer ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Alihan Limoncuoğlu Haberler.com stüdyosunda gerçekleşen Altı Yedi programında İsrail'in Türkiye'ye saldırma ihtimalini değerlendirdi.

"İSRAİL TÜRKİYE'YE SALDIRIRSA, NATO'NUN İSRAİL'E SAVAŞ AÇMASI GEREKİR"

İsrail'in Türkiye'ye yönelik olası girişimlerini değerlendiren Doç. Dr. Fatih Fuat Tuncer ve Dr. Alihan Limoncuoğlu, "İsrail'in nihai amacının Filistin, Suriye ve Irak'ta devam eden bir kargaşa çıkarıp aslında bu istikrarsızlıkla da Türkiye'yi etkilemeye çalıştığı da aşikar diye düşünüyorum. İsrail'in Türkiye'ye saldırma cesareti yok. İsrail'in en büyük gücü karşısına kimsenin çıkamaması. İsrail, Türkiye'ye saldırma girişiminde bulundu diyelim, Türkiye bir NATO ülkesi. İsrail Türkiye'ye saldırdığı taktirde ya NATO'nun İsrail'e topyekun savaş açması gerekir ya da NATO'nun dağılması gerekir." ifadelerini kullandı.

Gazze, Lübnan, Suriye…İsrail'in yeni hedefi Türkiye mi? Uzman isimler yorumladı

Haberler.com / Melis Yaşar - Dünya

İstanbul Gelişim Üniversitesi Marmara Üniversitesi Güvenlik Politika Filistin Türkiye Türkiye İsrail Suriye Lübnan Suriye Lübnan İsrail Gazze Hamas Gazze Dünya Nato Suriye İsrail Güvenlik Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title