Haberler

İsrail'den bölgedeki gerilimi daha da tırmandıracak bir suikast daha! Kassam Tugayları'nın üst düzey ismi öldürüldü

Güncelleme:
Abone Ol

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın üst düzey isimlerinden Haitham Balidi, İsrail'in aracına düzenlediği İHA saldırısı sonucunda hayatını kaybetti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da hedef alındığı bir saldırıda hayatını kaybetmesi sonrası tansiyon hiç olmadığı kadar yükseldi. Tüm dünya bölgedeki gelişmeleri endişeyle takip ederken bu sabah da Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın üst düzey isimlerinden Haitham Balidi'nin aracına saldırı düzenlendi. İsrail tarafından düzenlenen İHA saldırısında Balidi hayatını kaybetti.

İsrail'den bölgedeki gerilimi daha da tırmandıracak bir suikast daha! Kassam Tugayları'nın üst düzey ismi öldürüldü

HAMAS TARAFINDAN DOĞRULANDI

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Tulkarim'e hava saldırısı düzenledi. Seyir halindeki bir otomobilin hedef alındığı saldırıda, toplam 5 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın üst düzey isimlerinden Haitham Balidi'de de var. Balidi'nin hayatını kaybettiği Hamas tarafından doğrulanırken diğer ölen 4 kişinin kimliğine ilişkin bilgi verilmedi.

BÖLGEDE YAS İLAN EDİLDİ

Tulkarim'deki gruplar, saldırının akabinde genel grev ve yas ilan etti. İsrail ordusu ise, araçta "teröristlerin" olduğunu iddia etti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Güvenlik Politika İsrail İsrail Dünya Hamas İsrail Güvenlik Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (65)

Goker Deveci:

Biz kitapta İsrail oğullarına şu hükmü de bildirdik: ‘Siz ülkede iki defa fesat çıkaracak ve açık zorbalıklar yapacaksınız. Onlardan birincisinin vâdesi geldiğinde, kuvvet ve şiddet sahibi olan kullarımızı sizin üzerinize musallat ederiz. Onlar sizi yakalayabilmek için evlerin aralarına bile girerek her tarafı didik didik edip araştırırlar. Bu yerine getirilmesi gereken bir sözdür." (İsra Suresi, 17/4-5).

Yanıtla47432
Canım Türkiyem:

Esteuzübillah /4. Biz, Kitap'ta (Tevrat'ta) İsrailoğullarına, "Yeryüzünde muhakkak iki defa bozgunculuk yapacaksınız ve büyük bir kibre kapılarak böbürleneceksiniz" diye hükmettik. 5. Nihayet bu iki bozgunculuktan ilkinin zamanı gelince (sizi cezalandırmak için) üzerinize, pek güçlü olan birtakım kullarımızı gönderdik. Onlar evlerinizin arasına kadar sokuldular. Bu, herhâlde yerine gelmesi gereken bir va'd idi. /İsra suresinden. SADAKALLAHULAZİM

21128
Canım Türkiyem:

Esteuzübillah /6. Sonra onlara karşı size tekrar egemenlik verdik. Mallar ve çocuklarla sizi güçlendirdik; sayınızı daha da çoğalttık. 7. İyilik ederseniz kendinize iyilik etmiş olursunuz, kötülük yaparsanız yine kendinize yapmış olursunuz. İkinci bozgunculuğun zamanı gelince, yüzünüzü kara etsinler, daha önce girdikleri gibi yine mescide (Beyt-i Makdis'e) girsinler ve ellerine geçirdikleri her şeyi yerle bir etsinler diye (üzerinize yine düşmanlarınızı gönderdik. İsra suresi. SADAKALLAHULAZİM

1689
Hamdi Baba :

Ne kitabı la. İsrail yeni kitap yeni tarih yazıyor. Otur ve izle tadını çıkart

7216
JY:

LA FONTAINE MASALLARI.

5410
Emre:

acaba hitlerden mi bahsediyor ayet cunku hitler heryeri araştırıp didik didik edip yahudileri bulup kampa götürüyordu

926
Canım Türkiyem:

Ayeti yanlış yazmışsın, eksik

717
Ata_Mete:

Coştular birkere

77
Halkçı:

Adam savaşta ya ne suikasti :D

Yanıtla51101
A.Kılıç:

Adam savaşmak zorunda zaten. Bıraktığı anda başı ağrıyacak. Onun için bu savaş asla bitmeyecek. Neto ölür veya etkisiz hale gelirse ayrı...

410
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title