Haberler

Göğüs Dekolteli Öğrencilere "Dilimlenmiş Karpuz" Benzetmesi Yapan Öğretmeni Protesto Ettiler

Güncelleme:
Abone Ol

Hindistan'da kadınların göğüslerini açmaması gerektiğini söyleyen ve dekolte giyen kadınları "dilimlenmiş karpuz"a benzeten öğretmen, toplumun her kesiminden kadın tarafından protesto edildi.

Hindistan'ın Kozhikode şehrindeki Farook Öğretmen Yetiştirme Koleji'nde görevli öğretim görevlisinin kadınların giyimleri ile söyledikleri büyük tepki çekti. Kadınlardan göğüslerini düzgünce örtmelerini isteyen "dilimlenmiş karpuz" benzetmesi yapan öğretmeni model Rehana Fathima ve arkadaşı ve aktivist Diya Sana'da ilginç bir şekilde protesto etti.

ÖĞRENCİLER KIZDI

Öğrencilerin pazardaki bir meyve gibi kendilerini sergilediklerini söyleyen öğretmen, öğrencileri çileden çıkardı.

FACEBOOK'A FOTOĞRAF YÜKLEDİLER

Rehana Facebook'ta göğüslerinin önünde iki karpuzun yanı sıra üstsüz ve yüzünü meyve ile kapattığı bir görüntü paylaştı. Her elinde yarım karpuz tutan bir fotoğraf yayınlayan Diya ise "Kadınlar da bir erkeğin bedeniyle ilgili sahip olduğu özgürlüğe sahip olmalıdır" dedi.

FOTOĞRAFLAR KALDIRILDI

Üstsüz poz veren ve fotoğrafını sosyal medyaya yayınlayan bir başka kadın 25 yaşında Arathy Sa oldu. Sa, "İnsanların göğsümü çekici bulmaları, beni veya vücudumu ihlal etme hakları olduğu anlamına gelmez" açıklaması yaptı.

Facebook fotoğrafları kaldırdı ve kullanıcıların hesaplarını geçici olarak engelledi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Hindistan Facebook Mola Komik - İlginç Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (36)

Lale:

Böyle mallarla aynı cinsiyete sahip olduğuma inanamıyorum. Erkekler istediği gibi giyinirken sesini çıkarmaz böyle yobazlar. Bunlara inat gögüs dekolteli elbise giysin kadınlar.

Yanıtla5211
Musluman:

Musluman bi ulkede salyangoz satilmaz ...lalesi

511
küçük adam:

erkeklerin istediği gibi giyinmeleri derken çıplak mı geziyoruz arkadaş biz saçmalamayın adam gibi gömlek ceket pantolon giyiyoruz sizin giyinmenize karışan yok soyunmanıza karşıyız biz

12
Mehmet Akif:

Kim demiş Avrupa insanı medeni? Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni! Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni; Desenize hayvanlar bizden daha medeni! Kul olmak çağdışıyken, soyunmak çağdaşlık, Din kardeşliğini bıraktık biz, ecnebiyle kaynaştık..

Yanıtla719
süleyman:

kadınların bir giyinme adabı var. namahrem yerlerini açmaları göstermeleri çok yanlış

Yanıtla520
Müleyman:

Köle ise üst tarafı çıplak gezebilir. Cariyeler anadan üryan gezebilir. Kadın çocuk erkek fark etmez. Cariyeler de aynen hür kadınlar gibi namazlarını kılarlardı. Ama efendileri tecvüz edebilirdi. Osmanlıda Kölelik işte ört neresini örteceksen. Çocukları kaçırıp hadım edip bir de cariyelerin başına koyan cedlerimiz. günahları büyük değil mi sizce?

101
TÜLEYMAN:

Köle, Cariye, Hadım. . . Herkes istediği gibi giyinmekte özgür. Bunun aksini söyleyende sıkıntı var. İslamda örtünmek farzdır. Utanmadan sıkılmadan Osmanlı''ya dil uzatıpta kendini çakma çağdaş göstermek nedir MÜLEYMAN . Çocuk kaçırmak nedir müleyman. . . Tecavüz şimdi çıkmadı önce de vardı ve olmaya devam edecek. Çünkü Ahlak kavramı anlamını yitirmiş. . . Avrupaya özenip, onlar gibi yaşamak isteyen yaşar. Ama Müslümana da saygı gösterecek. Hiç kimse çıplak gezemez. . . Gezmemeli. .

03
CİLEYMAN:

MÜLEYMAN efendi isteyen istediği gibi gezebilir de nerde. senin evinin içinde gezebilir kamusal alanda nasıl olacak anan eşin bacın hep soyunup evde dolaşabilirsiniz elbette bu sizin en demokratik hakkınız hatta senin gibi düşünenler bir araya gelip topluca sohbette edebilirsiniz. senin gibi düşünenler elbette var ama ben bu güne kadar senin anlattığın gibi bişey ne okudum ne duydum. osmanlılara hele müslümanlığa sakın laf uzatma sen ve bu zihniyet o zamanda vardı mutlaka ama şimdi çoğaldınız

03
KENAN KOMUTAN:

Câriyeler (köle olan kadınlar) için avret yeri, erkekler gibidir. memeleri açık gezebilirler. . Cariyelerle evlendiklerine göre OSMANLILAR demek ki filmde kapalılar . Aslında , göbekleri altından dizleri altına kadar olan kısımla karın ve sırtlarıdır kapalı yerleri. [Bkz. İbn Kesîr, Tefsir, 6, 471]

Yanıtla194
İstanbul:

Hadi lan oradan mal

115
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title