Haberler

Görevlilerin kapısını açık unuttuğu 16 milyon sterlin değerindeki yat battı

Güncelleme:
Abone Ol

Yenilemeden iki ay sonra, 180.000 Sterlin'e haftalık kiralanan 46 metrelik lüks İtalyan süper yatı 'Ethos', Yunanistan'ın Kefalonia adasında batmaya başladı. Kaza, mürettebatın açık bıraktığı bir kapı nedeniyle gerçekleşti. Yat, 12 kişiye kadar misafire hizmet veriyor ve 16 milyon Sterlin'e yenilenmişti. Beş turist ve beş mürettebat güvenle tahliye edildi. Hasarın boyutu henüz bilinmiyor ancak önemli onarımlar gerekebilir.

"Yeni görüntüler, lüks bir İtalyan süper yatının, kapsamlı yenilemeden sadece iki ay sonra Yunanistan'ın tatil adasının açıklarında batmaya başladığı anı gösteriyor.

Haftalık 180.000 Sterlin'e kiralanan 46 metrelik 'Ethos' yatı, Kefalonia kıyılarında su alırken görüntülendi. Nedenin, mürettebatın açık bıraktığı bir kapı olduğu bildirildi.

Malta bayraklı yat, 12 kişiye kadar misafire hizmet veriyor ve lüks özellikler sunuyor. Yeni sahibi tarafından 16 milyon Sterlin'e alınmış ve yenilenmişti.

Beş turist ve beş mürettebat güvenle tahliye edildi. Görüntüler, yatın dengesini kaybettiğini ve sancak tarafına eğildiğini gösteriyor. Kaptan, tekneyi sığ sulara çekerek tam bir felaketi önledi.

Hasarın boyutu henüz bilinmiyor, ancak önemli onarımlar gerekebilir. Dalgıçlar, tekneden su temizleme çalışmalarına başladı.

Bu olay, son yıllarda Yunan sularında meydana gelen deniz kazalarından biri. Geçen yıl Zakynthos ve Rodos adaları açıklarında da benzer olaylar yaşandı. Bu olaylarda İngiliz turistler yanmakta olan teknelerden kurtarıldı.

Rodos'taki olayda 82 yolcu kurtarıldı, ancak çocukların travma yaşadığı bildirildi. Bu olaylar, bölgedeki deniz güvenliği konusunda endişeleri artırdı."

Görevlilerin kapısını açık unuttuğu 16 milyon sterlin değerindeki yat battı

Görevlilerin kapısını açık unuttuğu 16 milyon sterlin değerindeki yat battı

Görevlilerin kapısını açık unuttuğu 16 milyon sterlin değerindeki yat battı

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Denizcilik Yunanistan Sterlin turist Turizm Dünya Kaza Denizcilik Turizm Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

cavit dogan:

Yarım saattir yatta kapı ne laka diye düşünüyorum, Ne kadar fakirsem artık..

Yanıtla1184
Hek Tor:

Yılmaz Güney'in zengin bir işadamının kızlarına yüzme sırasında muhafızlık yaptığı bir film vardı, adını unuttum... Ne diyordu: ''Fazla açılmayın, delik büyük sonra su alır...''

930
Kadir Tokay:

Cavit Doğan sesli güldüm. Allah da seni güldürsün.

111
cavit dogan:

Kadir Tokay amin kardeşim. Cümlemizi İnşallah. :)

00
GÖKHAN UZUNALİ :

Kapıyı açık bırakan mürettabat beyfendi hala Türk kara sularına doğru yüzmeye devam ediyor : ))))

Yanıtla463
Sonby Erdm:

işte bu korkudan dolayı almıyorum yoksa fiyat uygun

Yanıtla264
GÖKHAN UZUNALİ :

: )))) sabah sabah yaaaa. Çok yaşa kardeş : ))

02
Ahmet Araç:

Bu tarz yatlarda denize direk açılan büyük ambar kapıları vardır, içinde zodiac botu vardır denize indirirler veya geri çekerler bazende o tarz yerler denize açılan bir merdivende olabilir ama yinede bunca zaman o kapı açık kaldı diye batan bir yat görmedim oranın başka bir arızası vardır kapı açılınca ufak ufak su alır ilk başta kimse anlmaz sonra yat yavaş yavaş ağırlık aldıkça su alması hızlanır makine dairesine deniz suyu girdiğinde geçmiş olsun, ama şuda enterasan su aldıkça sintins pompsı giren suyu tahliye etmesi gerekirdi oda olmamış bence çalışanın suçu yok burda

Yanıtla545
HABERCİ:

Babam derdi hep oda kapılarını kapatmadığımızda '' Eliniz dötünüze yetişmiyor mu'' aynısı mürettebat içinde geçerli

Yanıtla338
Emir Güler:

Yunanlar çalmak için bilerek batırmış olabilirler.

Yanıtla922
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title