Haberler

Güneş Sistemi'ne 9. Gezegen Ekleniyor

Güncelleme:
Abone Ol

Gök bilimciler, Plüton'un ötesinde 9'uncu bir gezegenin olduğuna işaret eden "güçlü bir kanıt" elde etti.

Gök bilimciler, Güneş Sistemi'nin dış kısmında, Plüton'un ötesinde 9'uncu gezegenin olduğuna işaret eden "güçlü bir kanıt" elde ettiklerini açıkladı.

DÜNYA'NIN 10 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Sonuçları "Astronomical Journal"da yayımlanan araştırmada California Teknoloji Enstitüsünde görevli gök bilimciler, matematiksel hesaplamalar ve bilgisayar simülasyonları yardımıyla Güneş Sistemi'nin dış kısmında, Dünya'nın 10 katı büyüklükte 9'uncu bir gezegenin varlığını kanıtlayan bulgu elde etti.

Henüz doğrudan gözlemlenmeyen gezegenin yörüngesi ve Güneş Sistemi'nin dış kısmındaki rolü konusunda derinlemesine inceleme yapan gök bilimcilerden Konstantin Batygin, "150 yıl sonra ilk kez Güneş Sistemi'ndeki gezegen sayımının henüz bitmediğine dair esaslı kanıt mevcut" ifadesini kullandı.

Güneş'in çevresindeki bir turunu 20 bin yılda tamamladığı öngörülen 9'uncu gezegenin, sistemin dış ucundaki "cüce" gezegenleri çekim gücüyle etkilediği sanılıyor.

Araştırmanın, on yıl önce Pütonun "cüce" gezegen sınıfına sokulmasıyla sonuçlanan keşifleriyle ün kazanan gök bilimci Mike Brown'un liderliğinde yürütüldüğü belirtildi.

Brown, antik dönemlerden günümüze değin Güneş Sistemi'nde iki gerçek gezegenin keşfedildiğini hatırlatarak, 9'uncu gezegenin bu bağlamda 3'üncüsü olacağını söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Mike Brown California Dünya Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

Abdullah:

Kuran da yazıyor her şey. Atayis bilim adamları boşuna uğraşıyor.

Yanıtla716
12 gezegen:

12 gezegen var bunlar daha 9. kanıtlamaya çalışıyorlar merak edenler bursa ulu camiye gidebilir.

Yanıtla37
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

NASA da kim oluyor? Bizim teknolojimiz onlardan daha ileri. Biz ışık hızını metreyle ölçeriz. Uçan halıyla Marsa gideriz.

Yanıtla51
XXXX:

dundayan bin kat buyukluğünde yaşam olan gezegenler var bilmiyorsanız öğrenmiş oldunuz galakside uç yok sınır yok zaman yok zaman sadece dunya için geçerlidir bu zamanıda sınav için verilmiş canlılara

Yanıtla15
UZAYDA KESİNLİKLE YAŞAM VAR İNANIYORUM:

Yüce yaratan Alemlerin rabbidir. Bizden başka nice alemler var yaşamlar var tabiki uzay sınırsız bir kavram ama şu gerçek Allah öyle bir düzende yaratmış kainatı gezegenlerin hareketi çekim gücü güneşin bitmek bilmeyen enerjisi ileri teknoliji ile halen çözülebilmiş bir denge değil büyük kudret bu olsa gerek.

016
KONUŞAN PARMAKLAR:

Uzayda yaşam olduğuna inancım tamdır. Uzay teknolojik ilerlemelerle halen keşfedilmemiş nice gizemleri barındırıyor. Yeni keşifler buluşlar insanları daha iyisini bulmaya yönlendirecek yeni keşfedilecek gezegen galaksi hatta uzaylılarla direkt temas sağlanacak yaşam biçimleri hakkında net bilgiler elde edilecek gerçekten güzel heyecanlıdıran keşifler. Bizler millet olarak bilime bilimsel çalışmalara da önem vermeliyiz milletçe gelişmemiz keşifler yapmamız bizlerinde en doğal hakkı.

Yanıtla05
alper tunga:

tarihi iyi okumak ve ders almak lazım. Büyük Selçuklu devleti niye yıkılmış, diğer türk devletleri niye yıkılmış iyi incelemek lazım.

Yanıtla22
Aylin:

Valla BIZ henüz terörle, sac ILE sakal ili KIL ILE VE basörtüsü ILE ugrasiyoruz. Gökleri inceleyecek zamanimiz yok. Avrupa, Amerika TÜRK uyanmasin ayagi kalkmasin diye önümüze atiyor problemleri, kendileride baska gezegende yasam VAR Mi diye tüm ilmi arastirmasiyla calisiyor. EYYY Avrupa VE Amerika Ben Size ne diyeyim.

Yanıtla03
AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ.:

PLÜTONU GERİ İSTİYOZ. O BİR GEZEGENDİR.

Yanıtla00
panter:

Ben dedim onlara plüton''un arkasına iyi bakın diye . . . .

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title