Hindistanlı Siyam İkizler Ayrılmak İstemiyor
Hindistan'ın Chhattisgarh eyaletinde 12 yaşındaki Shivanath ve Shivram Sahu adlı siyam ikizler, görenleri şaşkına çeviriyor.
Akciğer beyin ve kalpleri ayrı, ancak aynı mideye sahip olan ikizler, "Biz ayrılmak istemiyoruz. Yaşlansak bile böyle kalacağız" diyor.
Chhattisgarh eyaletinde bağlı Raipur kentine yakın bir köyde yaşayan yapışık ikizler, Shivanath ve Shivram Sahu hayatlarından memnun. Akciğer beyin ve kalpleri ayrı, ancak aynı mideye sahip olan ikizler, "Biz ayrılmak istemiyoruz. Yaşlansak bile böyle yaşayacağız" diyor. Dört kol ve iki bacak üzerinde hayatlarını idame ettiren Sahu kardeşler, sağlıklı bir yaşam sürdürüyor. Yeme, giyinme, duş alma, saç tarama gibi günlük temel ihtiyaçlarını karşılayabilen ikizler için yerel doktorlar ayrılmamaları gerektiğini söylüyor.
'BİRİ OTURMAK DİĞERİ YATMAK İSTEYEBİLİR'
Doktorları bile hayrete düşüren yapışık ikizler, iki ayak ve kolları yardımıyla okula gidiyor, merdivenleri çıkıp iniyor, diğer normal çocuklar gibi oyun oynuyor. Yapışık ikizlerin babası 45 yaşındaki Raj Kumar, çocuklarının okulda iyi öğrenciler arasında olduğunu söylüyor. Çocuklarının yağışlı havalarda yürümekte zorluklar çektiğini söyleyen baba, "Biri oturmak, diğeri yatmak isteyebiliyor. Ama onlar kavga etmiyor. Biri ne isterse diğeri de kabul ediyor" dedi.
ALLAH ÖYLE YARATTI, ÖYLE KALACAKLAR
Yapışık ikizlerin ayrılabilmesi için yüklü miktarda paraya ihtiyaç olduğunu belirten baba, "Allah onları böyle yarattı. Onlar böyle kalacaktır. Ben başka bir şey istemiyorum. Bunun parayla hiçbir ilgisi yok. Onlara bakmak için çok çalışacağım. Yardıma ihtiyacım yok diye konuştu.
AYRILIRLARSA BİRİ YATAĞA MAHKUM KALACAK
Delhi yakınlarındaki Gurgaon Fortis Memorial Araştırma Enstitüsü Pediatri Başkanı Dr. Krishan Chugh, ikizlerin ayrılmasının mümkün olduğunu söyledi. Ancak bunun çok ciddi sorunlar doğuracağını belirten Chugh, Shivram'ın iki bacakla normal bir insan gibi yaşamına devam edeceğini, ancak Shivanath'ın yatalak ve bakıma muhtaç kalacağını ifade etti.
Yapılan tedavinin hem fiziksel hem de psikolojik olarak, çok pahalı olacağı ve uzun süreli rehabilitasyon gerektireceğini kaydeden Dr. Chugh, "Öncelikle ne kazanılacak, ne kaybedilecek? Aile ne istiyor, iki çocuk nasıl hayatını sürdürecek. Bu soruların cevap bulması gerekiyor dedi.