Haberler

İsrail saldırılarında Hizbullah lideri Nasrallah öldü mü? Resmi ajans haberi böyle duyurdu

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail, Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını vurdu. Saldırının hedefinde olan Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldüğü iddia edildi. İran Tasnim Haber Ajansı ve Hizbullah'a yakın kaynaklar ise Nasrallah'ın yaşadığını belirtiyor.

İsrail savaş uçakları, Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye'nin Burj el-Beracine, Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leylaki bölgelerindeki binalara 60'dan fazla saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda 6 kişi hayatını kaybetti, 91 kişi yaralandı. En merak edilen soru ise; Hizbullah lideri Nasrallah saldırı sırasında karargahta mıydı?

NETANYAHU'NUN KONUŞMASINDAN SONRA SALDIRDILAR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki konuşması sonrası İsrail savaş uçakları, Beyrut'a doğru havalandı. Bombardımana tutulan Dahiye bölgesinde büyük yıkım meydana geldi. Ülkenin güneydeki Sur kenti ile doğudaki Bekaa bölgesindeki Hizbullah hedeflerine de hava saldırıları düzenlendi. Dahiye bölgesinden kuzeye doğru yoğun göç sürerken evlerini terk edip güvenli gölge arayışına giren çok sayıda Lübnanlı Beyrut sokaklarında geceledi.

Hizbullah lideri Nasrallah öldü mü? İran medyası haberi böyle duyurdu

"NASRALLAH GÜVENDE"

İsrail medyası, 6 binanın yerle bir olduğu hava saldırılarında Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürüldüğünü işaret ederken, İran Tasnim Haber Ajansı ölüm iddialarını yalanladı. Hizbullah'a yakın kaynaklar da "Nasrallah'ın yaşadığını ve güvende olduğunu" belirtti.

İsrail'den Nasrallah'ın son durumuyla ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, saldırıda Hizbullah'ın füzelerden sorumlu komutanının öldürüldüğünü açıkladı.

Hizbullah lideri Nasrallah öldü mü? İran medyası haberi böyle duyurduÇok sayıda Lübnanlı, geceyi sokaklarda geçirdi

"VURMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Öte yandan; İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee saldırı öncesi Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde yer alan Leyleki ve Hades mahallerindeki 3 binanın boşaltılmasını istemiş ve "Sizler, Hizbullah'ın çıkarlarına yakın olmanız hasebiyle binaları derhal terk ederek bölgeden en az 500 metre uzaklaşmalısınız" ifadelerini kullanmıştı. Bu uyarı sonrası bölgeyi cehenneme çeviren İsrail ordusu, "Hizbullah'a ait hedefleri vurmaya devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Hizbullah lideri Nasrallah öldü mü? İran medyası haberi böyle duyurdu

Hizbullah lideri Nasrallah öldü mü? İran medyası haberi böyle duyurdu

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Orta Doğu Politika İsrail Beyrut Lübnan İsrail Güncel Beyrut Dünya İran İsrail Orta Doğu Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

Özcan Özcan:

İSLAMİ TERÖR ÖRGÜTLERİ ENİNDE SONUNDA YOK OLACAKTIR!!!

Yanıtla14751
Ismail Mutlu:

Sen p?Ç sin

11
Mehmet Gövşen:

İslam terör değildir ozcan ozcan İslam bizim dimizdir kutsaldır kusursuzdur terör olan şey senin bakış ve düşüncen

11
Merxas:

terörist Hamas terörist Hizbullah

Yanıtla9025
Ismail Mutlu:

Hoşşşt

11
VEFA:

İster din, ister milliyetçilik ve ırk kaynaklı olsun; kim terör ve teröristle mücadele ediyorsa adamdır!...

Yanıtla3330
VEFA:

İslam ülkelerinin liderleri doğru yolu bulmuşlardır. Onların kendileri değil, haklarının bir kısmı islamdır!.. Elhamdülillah!

Yanıtla86
Mehmet Vatandaş:

Allah bile yanlarında değil deme ki

Yanıtla65
cumali inan:

Madem İsrail gibi bir düşmanınız var, ya adam akıllı silahlanırsınız ya da haddinizi bilir kafa tutmazsınız. Bir uyduruktanda olsa hava savunma sisteminiz dahi yok, yol geçen hanı gibisiniz, İsrail’i tehdit etmekteki dangalaklığınız neden ? Hadi kendinizi bilemediniz efelendiniz, efeye yakışır davranın bari. İsrail’i durdurun diye ciyaklamak yakıştı mı efe duruşunuza ?

Yanıtla26
Ali hüseyin cvh:

Hizbullah Suriye savaşında tükendi. İranı cellatligini yaptı. Cellatlarin akıbeti kurbanları akıbetidir

Yanıtla13
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title