Haberler

İlk Kez Yüz Yüze Görüştüler

Güncelleme:
Abone Ol

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Brüksel'de ilk kez yüz yüze görüştü.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Brüksel'de ilk kez yüz yüze görüştü.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Yahyaga yaptığı açıklamada, Sırp mevkidaşı ile gerçekleştirdiği görüşmenin yapıcı hava ve karşılıklı saygı içinde geçtiğini söyledi. Görüşmenin, Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalogun desteklenmesi amacını güttüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Yahayaga, görüşmeden iki ülkenin ve bölgedeki siyasetin kazanımı olacağını ifade etti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç ise görüşmeden belli bir süre sonra Sırp medyasına yaptığı açıklamada, görüşmeden mutluluk duyduğunu, doğrudan görüşmeden daha etkili bir yöntem olmadığını söyledi. Nikoliç, gelecek görüşmenin, iki ülke başbakanlarının müzakerelerine bağlı olacağını vurguladı.

Kosova Cumhurbaşkanı Yahyaga ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç'in görüşmesi ardından açıklamada bulunan Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, görüşmeyi gerek Kosova gerekse Sıristan için bir dönüm noktasını oluşturduğunu ifade etti. Ana muhallefet partisi LDK Genel Sekreteri İsmet Beçiri ise görüşmenin tarihi bir görüşme olduğunu vurgulayarak Sırbistan'ın Kosova'yı devlet olarak tanıması beklentisi içinde olduklarını ifade etti.

'Vetevendoyese Hareketi' Yahyaga'nın Nikoliç ile görüşmesini kınadı.

Sırbistan'da ise bir gün önce bu görüşme protesto edilmişti. Kuzey Mitroviça'daki Sırp lideleri bu görüşmede varılan anlaşmalara saygı duymuyacaklarını ve en kısa zamanda halkı silahlandırmaya başlılaycaklarını duyurdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Brüksel Kosova Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title