Haberler

İngiltere'de Türk vekil, Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etti

Güncelleme:
Abone Ol

İngiltere'de geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerde İşçi Partisi'nden Avam Kamarası'na giren Nesil Çalışkan, Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin edip göreve başladı. O ana ilişkin görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

İngiltere'de gerçekleşen genel seçimlerin sonucunda İşçi Partisi listesinden aday olan Nesil Çalışkan, uzun yıllar sonra parlamentoya giren ilk Kıbrıs Türk kökenli milletvekili oldu. Barking bölgesinden seçilen Nesil Çalışkan, seçim bölgesindeki oyların yaklaşık yüzde 45'ine denk gelen 16 bin 227 oyu almayı başararak milletvekili oldu.

İngiltere'de Türk vekil, Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etti

KUR'AN-I KERİM'E EL BASIP YEMİN ETTİ

Seçimlerde büyük bir başarıya imza atan Nesil Çalışkan'ın yemin töreni de büyük ses getirdi. Kurallara göre her vekil kendi inanç ve kutsal kitabına göre yemin edebildiği İngiltere'de Müslüman vekiller, Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etti. İşçi Partisi'nden Avam Kamarası'na giren Çalışkan da Kur'an üzerine el basıp yemin edip göreve başladı.

İngiltere'de Türk vekil, Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etti

İşçi Partisi'nin diğer Müslüman kadın milletvekilleri Shabana Mahmood ve Naz Shah da aynı şekilde Kur'an üzerine yemin ederek görevlerine başladı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

İşçi Partisi Avrupa Birliği Politika Dünya Güncel Haberler

1000

Yorumlar (53)

UğuR DURAN:

Göstermelik olmuş. Kur'an-ı Kerim'e bu şekilde yemin edilmez. İslami usüller bu değil. Tesettürsüz mümkün değil.

Yanıtla358135
Doğrucu:

İslamın şartlarında çocuklara sübyanlara dini nikah kıymak var dimi

461146
VATAN SEVER:

abi bir şeyide bilmeyin .

24187
Salih Kurt:

İslami şartlar yok orada ingiliz şartları var. Din için yemin etmiyorlar ülkeleri için yemin ediyorlar. Sana çok garip geliyor di mi? Vatanları için yemin etmeleri?

46156
cavit dogan:

Abdest almadan el sürmeyiz, zaruri durum olursa da sararız falan ama tesettürsüz mümkün değil bilmem ne abartmayın ! İnsanları yanlış hüküm vermeyin vebal denilen bir şey var.

3699
Erol Gergin:

abdest almasini bilse bari

Yanıtla18537
Halo Dayı:

Sen öğrendin mi?

2399
Alparslan Türkdoğan:

Halo cenabeti bi sus

4418
Polat Yilmaz:

Kuran-ı Kerim'i getiren kişinin abdesti bile yok belki de. bu şekilde olması bence çok saçma ve yersiz olmuş. ben olsam orada bir imama bu görevi yaptırırdım. Abdestsiz Kuran-ı Kerim ellenmez

Yanıtla14241
Özkan Bulut:

Niye ki okumak olmaz taşımak olur bırakın artık bu saçmalıkları

30104
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title