Haberler

İnsan Eti Yedi "Ailemin İntikamını Aldım" Dedi

Güncelleme:
Abone Ol

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Milis adlı bir genç çatışmalar sırasında ailesini öldüren kişinin bacağını yedi. Milis,intikamını aldığını söyledi.

BBC Türkçe'nin yansıttığı haberde, Kendisine 'Mad Dog -Çılgın Köpek' lakabını takan Ouandja Magloire adlı milis, başkent Bangui'de bir Müslüman'a saldıran güruhtaydı.

Habere göre, Ouandja Magloire, Müslümanların hamile eşini, baldızını ve onun bebeğini öldürdükleri için "öfkeli" olduğunu söyledi.

EN AZ BİN KİŞİ ÖLDÜ

Hıristiyanların çoğunlukta yaşadığı ülkede geçen ay yaşanan şiddet olaylarında en az bin kişi öldü. On binlerce kişi de Hıristiyan-Müslüman çatışmasına dönüşen şiddet nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Ancak bölgedeki gazeteciler, Fransız Ordusu'nun arabuluculuğuyla varılan ateşkes anlaşmanın ardından rakip milisler arasındaki çatışmaların azaldığını söylüyor.

KURBANINI İLK OLARAK MİNİBÜSTE GÖRDÜ

BBC Muhabiri Paul Wood'a konuşan Magloire, kurbanını ilk olarak bir minübüste gördüğünü ve takip etmeye karar verdiğini anlattı.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜNÜ ARACI DURDURMASI İÇİN ZORLADI

Daha sonra yanındakilerin 20 kişiye ulaştığını anlatan milis, minibüsün şoförünü aracı durdurmaya zorladıklarını ve Müslüman erkeği sokağa çıkardıklarını söyledi.

KURBANIN BACAĞINI YEDİ

Haberde şöyle denildi:

Magloire, kurbanın ateşe verilmeden önce dövüldüğünü ve sonra da bıçaklandığını söyledi. Muhabirimiz Magloire'n kurbanının bacağını yerken gösteren görüntüler bulunduğunu vurguluyor.

KİMSE OLAYA MÜDAHELE  ETMEDİ

Görgü tanıklarına göre olaya kimse müdahale etmedi.  Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yamyamlık olayları nadiren görülüyor.

Ancak çok sayıda Hıristiyan milis büyüye inanıyor. Bazıları kendilerini yenilmez hale getirdiği inancıyla öldürdükleri insanların organlarından yapılan muskalar takıyor."

Kaynak: ANKA / Dünya

Orta Afrika Bangui Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

ndr_hh@live.de:

Buram buram cehalet kokuyorsunuz!

Yanıtla02
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title