Haberler

Iraklı Şii Lider Mukteda Es-Sadr, Esed'e İstifa Çağrısı Yaptı

Abone Ol

Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, Suriye’de yönetimi halkın devralması için ülkedeki bütün yabancı güçlerin askerini geri çekmesi çağrısında bulundu.

Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, Suriye'de yönetimi halkın devralması için ülkedeki bütün yabancı güçlerin askerini geri çekmesi çağrısında bulundu.

Iraklı şii lider ve Mukteda es- Sadr hareketinin Lideri bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Suriye halkının savaş belasından ve terörün hakimiyetinden kurtulması için en insaflı olan Beşer Esed'in istifa etmesidir" dedi.

Mukteda es-Sadr Amerika'nın Suriye'ye askeri müdahalesinin oraya iyilik getirmeyeceğini belirterek, "ABD Irak'ta DEAŞ'ı bombaladığını söyledi ancak bizim topraklarımızda hala terör var. Amerika'nın Suriye'ye müdahalesi oraya iyilik getirmez. Eğer Amerika barışı korumak istiyorsa diyaloğu sağlamalı, Filistin'de Burma'Da Bahreyn'de veya herhangi bir yerde, bütün bölgelerde insanları koruması gerekir" dedi. - BAĞDAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Beşer Esed Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title