Haberler

İran'a Uranyum Mesajı

Abone Ol

Bakan Davutoğlu, İran'a Nükleer Tesislerinde Kullanacağı Uranyumla İlgili "Diplomasinin Önünü Tıkama" Mesajı Verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran’a nükleer tesislerinde kullanacağı uranyumla ilgili “Diplomasinin önünü tıkama” mesajı verdi.

Davutoğlu’nun dün Tebriz’de İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki ile yaptığı görüşmelerde, İran’ın üreteceği az ölçekli uranyumu yurtdışında depolamaktan vazgeçme kararı masaya yatırıldı.

İran’ın barışçıl amaçlı kullanmak şartıyla Fransa veya Rusya’dan alacağı zenginleştirilmiş uranyuma karşı, üreteceği az ölçekli uranyumu depolamaya hazır olduklarını ifade eden Davutoğlu, şu mesajı verdi:

“Konunun diplomatik yollardan, tüm tarafların menfaatlerine uygun bir şekilde, karşılıklı saygı çerçevesinde çözülmesini arzuluyoruz. Türkiye’ye düşen ne görev varsa, biz yapmaya hazırız. Önemli olan meselenin diplomatik yollarla çözülmesidir. Biz diplomasi çerçevesinde çözümün sağlanacağına inanıyoruz.”

İran’ın rahatsızlığı

İran tarafının, Davutoğlu’na, uranyumun Türkiye’de stoklanmasını öneren Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed El Baradey’in, Tahran’a yıl sonuna kadar zaman tanımasından duyduğu rahatsızlığı aktardığı bildirildi. İran Dışişleri Bakanı Muttaki, uluslararası toplumun sürekli topun İran tarafında olduğunu belirtmesine dikkat çekerek, “Taraflar arasında kıran kırana bir mücadele havası yaratılıyor. Faul yapan tarafın da sürekli İran olduğu dünya kamuoyuna yansıtılıyor. Oysa biz dostluk maçı çerçevesinde karşılıklı paslaşarak, çok taraflı bir sonuçtan yanayız” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title