Haberler

İran'da büyük güvenlik açığı! İsmail Haniye suikastında cevap bekleyen 2 soru var

Güncelleme:
Abone Ol

İran basını, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Devrim Muhafızları'na ait bir tesiste kalırken havadan ateşlenen bir füzeyle hedef alındığını yazarken bu bilgi suikasta dair akıllarda 2 sorunun belirmesine neden oldu. Birincisi, Haniye'nin kaldığı özel konutun konumunu İsrail nereden biliyordu? İkinci olarak ise, savaş uçağı veya drone İsrail'den havalanıp Ürdün veya Suriye'yi geçerek Irak semalarından mı saldırıyı gerçekleştirdi?

Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin töreni için İran'ın başkenti Tahran'a giden Hamas lideri İsmail Haniye, kaldığı konutta suikasta kurban gitti.

"HAVADAN ATEŞLENEN BİR FÜZEYLE VURULDU"

İran medyasına yansıyan ilk detaylara göre, Haniye ve Hamas heyeti Tahran'ın kuzeyinde Devrim Muhafızları'na ait bir binada kalıyordu. Fars haber ajansı, misafirhanenin havadan ateşlenen bir füzeyle vurulduğunu bildirdi.

İKİ SORU CEVAP BEKLİYOR

İlk bilgilere göre, Haniye bir savaş uçağı veya drone'dan ateşlenen füzeyle vuruldu. Şimdi ise akıllarda suikasta dair beliren 2 soru cevap bekliyor. İlki, Haniye'nin kaldığı özel konutun konumunu İsrail nereden biliyordu? İkinci olarak ise, savaş uçağı veya drone İsrail'den havalanıp Ürdün veya Suriye'yi geçerek Irak semalarından mı saldırıyı gerçekleştirdi?

İran'da büyük güvenlik açığı! İsmail Haniye suikastında cevap bekleyen 2 soru var

Saldırının Irak hava sahasından gerçekleştiği ortaya çıkarsa, bu savaş uçağı veya silahlı insansız hava araçlarının en az 450 kilometre uzaktan Tahran'ı vurduğu anlamına gelecek. Zira, Irak'ın en doğusu ile Tahran arasındaki kuş uçuşu en kısa mesafe, 450 kilometre.

İRAN'DA BÜYÜK GÜVENLİK AÇIĞI

İsrail, geride kalan yıllarda Suriye'yi defalarca hava saldırılarıyla vurdu ve söz konusu saldırıların çoğu Lübnan hava sahasından ya da Akdeniz üzerinden ateşlenen füzelerle gerçekleşti. İsrail'e ait savaş uçağı veya silahlı insansız hava aracının İran hava sahasına girip suikastı gerçekleştirdiği ihtimali ise, Tahran yönetimi için daha büyük bir güvenlik açığı olarak kayıtlara geçecek.

CENAZE KATAR'IN BAŞKENTİ DOHA'YA DEFNEDİLECEK

Öte yandan Hamas lideri İsmail Haniye, uzun yıllardır sürgünde yaşadığı Katar'ın başkenti Doha'da defnedilecek. Buna göre, Haniye'nin cenazesi İran'ın başkenti Tahran'daki törenin ardından Doha'ya nakledilecek.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Devrim Muhafızları İsmail Haniye Güvenlik Politika İsrail Suriye Ürdün Dünya Irak İran Güvenlik Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (29)

VEFA:

Ajanlar hedefi lazerle işaretlemiş. Köstebek olmadan böyle bir nokta atışı olamazdı!..

Yanıtla12452
JY:

HER NASIL OLDUYSA ÇOK İYİ OLDU DÜNYA BİR TERORİSTDEN KURTULDU. EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLEREDİYORUM.

79754
Sessiz Sessizz:

JY sen bir orç sun

23489
Üveys Uyanık:

kim bilir hangi ülke sattı onu

6302
Billy gates:

BİZDE ARTIK ORTADOĞUNUN BİR PARÇASIYIZ ZATEN KİMİN CAN GÜVENLİĞİ VAR VEYA KENDİNDEN EMİN ??

32145
Mehmet Akgündüz:

kendi reyisini koruyamayan bir ülkeye gidilir mi be

Yanıtla10335
Erkan Daldaban:

İran sattı tabii

Yanıtla17323
VOLKAN POLAT null:

Anlaşılan iran yol geçen hanı olmuş

Yanıtla12261
mehmet çelik:

F35 vurdu ABD işin icinde

Yanıtla9145
Onuncu Köy:

450 km’den vurulmaz ki bu kadar nokta atış. F35 radara yakalanmadan İran’a sızmış belli ki

239
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title