Haberler

İran'dan ABD'ye "Kasım Süleymani" tehdidi: İntikam alacağımızdan şüphe etmeyin

Güncelleme:
Abone Ol

Eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD güçleri tarafından öldürülmesi sonrasında sular durulmuyor. İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı, ABD'yi hedef alarak "Süleymani'nin intikamını alacağımızdan şüpheniz olmasın" dedi.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesi ile ilgili açıklama yaptı. Selami, Trump'a seslenerek, "İntikam alacağımızdan şüphe etmeyin çünkü tamamen kararlı ve ciddiyiz. Biz, Süleymani'nin şehit edilmesinde doğrudan veya dolaylı rolü olan her şahsı vuracağız." dedi.

"İNTİKAM ALACAĞIMIZDAN ŞÜPHE ETMEYİN"

İran devlet televizyonunun haberine göre, başkent Tahran'da Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarına hitap eden Selami, eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesine karşılık, ABD'nin Güney Afrika Büyükelçisi Lana Marks'a suikast planı yaptıklarına dair iddialara yanıt verdi. Selami, ABD Başkanı Donald Trump'a hitaben, "Trump Bey, intikam alacağımızdan şüphe etmeyin çünkü tamamen kararlı ve ciddiyiz. Biz, Süleymani'nin şehit edilmesinde doğrudan veya dolaylı rolü olan her şahsı vuracağız." dedi.

"MERTÇE VE ADİLCE İNTİKAM ALIRIZ"

Büyükelçi Lana Marks'a yönelik suikast planı yaptıklarına ilişkin iddiaları yalanlayan Selami, "Siz şehit kardeşimizin kanı için Güney Afrika'daki kadın bir büyükelçiyi mi vuracağımızı sanıyorsunuz? Biz mertçe ve adilce intikam alırız." şeklinde konuştu. Selami, bu yüzden Süleymani'nin öldürülmesinin ardından 8 Ocak'ta ABD'nin Irak'taki Aynu'l Esed Hava Üssü'ne yaptıkları balistik füze saldırılarında ABD askerlerini hedef almadıklarını söyledi.

"LAF SAVAŞI YAPMIYORUZ"

ABD Başkanı Trump'ın İran tarafından gelecek herhangi bir saldırıya bin misliyle yanıt vereceklerine dair tehditlerine de değinen Selami, şöyle devam etti: "Siz şiddetli iç sorunlarla boğuşurken bin misliyle saldırı tehdidinde bulunuyorsunuz ancak Aynu'l Esed'i vurduğumuz zaman bizim öngörümüz sizin kesinlikle cevap vereceğiniz yönündeydi. Aynı zamanda cevap verirseniz hedefleri yok edecek ateş etmeye hazır yüzlerce füzemiz vardı. Bugün de böyledir. Bu tehditler ciddi ve biz laf savaşı yapmıyoruz."

NE OLMUŞTU?

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun ülke dışındaki operasyonlarını yürüten Kudüs Gücü'nün eski komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak Cuma gecesi Bağdat Havalimanı yakınında ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü. Bunun ardından İran da 8 Ocak'ta ABD'nin Irak'taki iki üssünü balistik füzelerle vurmuştu. Saldırıda ABD askerlerinden ölen olmamış ancak daha sonra onlarca askerin saldırı sonrasında travmatik beyin hasarına uğradığı açıklanmıştı.

"HERHANGİ BİR SALDIRIYA BİN KAT DAHA BÜYÜK SALDIRI İLE KARŞILIK VERİRİZ"

ABD'de yayın yapan Politico gazetesi, geçen hafta istihbarat raporlarına dayandırdığı haberinde, İran'ın, Süleymani suikastına misilleme olarak ABD'nin Güney Afrika Büyükelçisi Lana Marks'a yönelik suikast planları yaptığını iddia etmişti. İranlı yetkililer iddiayı yalanlamıştı. Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Trump, İran'ı olası bir saldırıya karşı yıkıcı yanıt vermekle tehdit etmişti. Trump, mesajında "İran'ın ABD'ye karşı yapacağı herhangi bir saldırıya bin kat daha büyük bir saldırı ile karşılık verilecektir!" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Devrim Muhafızları Kasım Süleymani İran Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

Turgay:

Ne intikamı alıyosun. Karşındaki dünyanın süper gücü. Senin ülkeni 15 dk da haritadan silicek silahlara sahip. Senin ne yin var. Anca dua et sen bol bol

Yanıtla2831
1453:

Adamların en azından nukler sılahları var, kendılerıne aıt bır araba markası var bız bıle meydan okurken gecmısı pers ımparatorluguna dayanan ıranı kucumsemek yanlıs olur.

711
iman:

Âl-i İmrân Suresi - 173 . Ayet . . . . . . Birtakım insanlar onlara, ''İnsanlar size karşı asker toplamışlar, onlardan korkun'' dediler de bu, onların imanlarını arttırdı ve ''Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!'' diye cevap verdiler. . İslam düşmanı ABD dir. Onları büyüten saldıkları korkudur. ABD şimdiye kadar tek başına savaş kazanmadı. Arkasına diğer hırıstiyan ülkeleri alıp savaştı. Ama müslümanlar birlik olacağımıza ABD yalakalığı yapıyor. Sorun budur. ABD gücünü korkak müslümanlardan alıyo. KORKMA

58
Tansel:

Öyle tabi,adamların karşısında duracak hiçbir güç yok.Yani cin Rusya bile birlesse gene ABD gücü yapmıyor.Ama bu ilerde degisirmi degismezmi bilemem.Simdi adamlar Uzay askeriyesi kurdular.Uzaydan saldırı ve savunma projesi.

37
FB:

İRAN ÇOK GÜLÜYORUM SANA SENİN GÜCÜN ANCAK PKK YI KORUYUP SİVİLLERİ ÖLDÜRMEYE YETER ABD YE YAN BİLE BAKAMAZSIN GÜLDÜRME BİZİ

Yanıtla1328
Hanife’nin Ninesi:

İran neresi be çocuklar.?

29
Ömer:

Musluman gecinen gavur bi ulkeden ibaret iran. Aslan postu giymis ceylan.

Yanıtla1326
metehann:

aynı tiyatro devam ediyor 1982 den beri. amerika iranı vuracak iran israili. 1982 den beri oynanan tiyatro bu. iran israilin ikiz kardeşidir sakın aldanmayın. amerika vurmak isteseydi iranı çoktan vururdu. amerika ırakı iranın yardımıyla işgal etti.

Yanıtla218
adımız soyadımız:

iran sevicilerde damlamışlar safevilerden beri iranın ne oldugu ortada osmanlı batıyla ugrasırken her zaman karı gibi arkadan saldıran olmustur gavurlar kadar gururları onurları yoktur molla kafalı güruhtan bi yol olmaz amerika vurur gecer bunlarda bıdı bıdı yapar

Yanıtla311
a:

bu zamana kadar hiçbir halt yapamadınız ve halada yapamayacaksınız ulkeye amerikan ustleri şirketleri amerikalılara peşkeş cekmeden once dusunecektiniz. Ulkenızdeki dinarın kuru erimiş gitmiş 1 dolar bi dunya para ediyor. Boş beleş tehditler yerine amerikalılarda aynı masada yemek yemeyecektiniz.

Yanıtla211
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title