Haberler

İran, İsrail'e mesaj gönderdi: Misillemeden tek şartla vazgeçeriz

Güncelleme:
Abone Ol

Bu hafta İsrail ve Hamas arasında yapılması beklenen görüşmeden ateşkes anlaşması çıkması halinde İran, İsrail'e yönelik misilleme yapmaktan vazgeçebileceği sinyalini verdi.

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü savaşın 313'üncü gününde gözler İsrail'e intikam saldırısı düzenlemesi beklenen İran'da… Saldırı için zaman daralırken ABD, korku içinde bekleyen İsrail'e devasa silah satışını onaylayarak bir kez daha yardıma koştu. İran ve Hizbullah'ın saldırıdan vazgeçmesinin tek yolu olduğunu söyleyen üst düzey yetkililer ise yarın gerçekleşmesi beklenen müzakereleri işaret etti.

ATEŞKES OLURSA MİSİLLEME YOK

Reuters Haber Ajansı'na bilgi veren üç İranlı yetkili, Hamas Siyasi Lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikaste uğramasına karşı İran'ın, İsrail'e saldırı planından ancak İsrail ve Hamas arasında ateşkes olması halinde vazgeçilebileceğini söyledi.

İran, İsrail'e mesaj gönderdi: Misillemeden tek şartla vazgeçeriz

DOĞRUDAN BİR SALDIRI BAŞLATACAKLAR

İsmi açıklanmayan İranlı üst düzey yetkililerden biri, İran'ın Hizbullah gibi müttefikleriyle birlikte ateşkes görüşmelerinin başarısız olması ya da İsrail'in müzakereleri sürüncemede bıraktığının düşünülmesi halinde doğrudan bir saldırı başlatacaklarını söyledi. Kaynaklar, İran'ın karşılık vermeden önce görüşmelerin ne kadar ilerlemesine izin vereceğine dair herhangi bir yorum yapmadı.

İran, İsrail'e mesaj gönderdi: Misillemeden tek şartla vazgeçeriz

İSİMLERİNİN GİZLİ KALMALARINI İSTEDİLER

Konunun hassasiyeti nedeniyle isimlerinin gizli kalmasını isteyen kaynaklar, Haniye ve Hizbullah komutanı Fuad Şükr'ün art arda öldürülmesinin ardından Ortadoğu'da geniş çaplı bir savaş riskinin artmasıyla birlikte İran'ın, son günlerde Batılı ülkeler ve ABD ile İsrail'e yönelik misillemenin nasıl olacağı konusunda yoğun bir diyalog içinde olduğunu belirtti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Uluslararası İlişkiler Politika Güncel İsrail İsrail Dünya İran İran İsrail Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (64)

JY:

HAMAS TEROR ÖRGÜTÜ TAMAMEN YOK EDİLMEDEN ATEŞKES MATEŞKES FİLAN YOK.

Yanıtla673115
A.Kılıç:

Bebekleri, çocukları ve masumları katledenler ve onlara destek olanlar teröristtir. İyi ki sizler için cehennem var tek tesellimiz budur.

624
Gelir Geçer Her şey:

Türkiye için pkk neyse israil için hamas odur

245
Halil Danismaz:

Hamas işgal altındaki ülkesini özgürleştirmeye çalışan bir örgüt. Atatürk ve Kuva-ı Milliye ne ise Hamas da odur! Boş yapma!

524
Yusuf ODEMIS:

JY gibi orç yok olmadan bize uyumak yok

619
MUSTAFA ALİ_5635:

rüyanda görürsün oe.......sonunuz elbet gelecek allahın izniyle.

520
Zamanla Akıllanan Adam:

SENLE Bİ YÜZYÜZE GÖRÜŞEBİLİRMİYİZ.

413
Vatansever:

Tebrik ederim atalarının izinden gidiyorsun

311
Halit:

ajansın

48
Tahsin Dönmez:

İran hiçbir zaman müslümanın yanında olmamıştır.

Yanıtla35549
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title