Haberler

    Irkçı" ve "Provakatör" Baba Le Pen Kurduğu Partiden Atılacak Mı?

    Abone Ol

    Fransa'da aşırı sağ Milliyetçi Cephe partisi 40 yıllık kurucusu Jean Marie Le Pen ile yollarını ayırıyor mu? Görevi babasından devraldığı günden bu yana daha geniş kitlelere hitap etmeyi amaçlayan Marine Le Pen, babasının Yahudi karşıtı ve ırkçı söylemleri karşısında tepkisiz kalmadı.

    Fransa'da aşırı sağ Milliyetçi Cephe partisi 40 yıllık kurucusu Jean Marie Le Pen ile yollarını ayırıyor mu?

    Görevi babasından devraldığı günden bu yana daha geniş kitlelere hitap etmeyi amaçlayan Marine Le Pen, babasının Yahudi karşıtı ve ırkçı söylemleri karşısında tepkisiz kalmadı.

    "Petite bourgeoise", retraites et salut nazi: la longue histoire des conflits entre les Le Pen http://t.co/OxViYWHvUn pic.twitter.com/gnenCZwtsi— Le Monde (@lemondefr) April 8, 2015

    Baba-kız iki siyasetçi arasındaki tansiyon geçtiğimiz hafta baba Jean Marie Le Pen'in Yahudileri hedef alarak "Gaz odaları abartılıyor, halbuki 2. Dünya Savaşı'nın küçük bir detayıdır" ifadelerini kullanmasıyla yükseldi.

    Le Pen'in kızı bu açıklamalara sert tepki vererek "Bu sözleri biçim ve içerik olarak hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Yahudi soykırımı barbarlığın zirvesidir" ifadelerini kullandı.

    Baba Le Pen aşırı sağ eğilimli Rivarol gazetesine verdiği ropörtajda 2. Dünya Savaşı'nda Nazilerle işbirliği yapan F

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 08 Nisan 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Jean Marie Le Pen Fransa Dünya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title