Haberler

İsrail askerlerinin canlı kalkan olarak kullandığı Filistinli konuştu: Ölmüş olmayı diledim

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da, askeri aracın kaput kısmına bağlayıp canlı kalkan olarak kullandığı yaralı Filistinli konuştu. Dehşet anlarını anlatan Mücahit Azmi, "Beni öldüresiye döverken gülüyorlardı, ellerimi ve ayaklarımı bağlayıp aracın üzerine kaldırdılar. İki kez yere düştüm, üçüncü defa beni aracın kaportasına sabitlediler. Sıcaklık nedeniyle derim yandı. Ölmüş olmayı diledim." dedi.

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen bir baskın sırasında yaralı bir Filistinliyi askeri aracın önüne bağlamasının yankıları sürerken zulme maruz kalan yaralı Filistinli dehşet anlarını anlattı.

İsrail askerleri, geçtiğimiz cumartesi günü işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenledikleri baskın sırasında vurarak yaraladıkları 3 Filistinliden birini, askeri aracın kaput kısmına bağlayıp canlı kalkan olarak kullandı.

İsrail askerlerinin canlı kalkan olarak kullandığı Filistinli konuştu: Ölmüş olmayı diledim

"SICAKLIK NEDENİYLE DERİM YANDI, ÖLMÜŞ OLMAYI DİLEDİM"

Yaşanan skandaldan yaklaşık 2 gün sonra Al Jazeera'ya konuşan, isminin Mücahit Azmi olduğu öğrenilen Filistinli, "Beni öldüresiye döverken gülüyorlardı, ellerimi ve ayaklarımı bağlayıp aracın üzerine kaldırdılar. İki kez yere düştüm, üçüncü defa beni aracın kaportasına sabitlediler. Sıcaklık nedeniyle derim yandı. 20 dakika boyunca ileri geri sürüklendim, ölmüş olmayı diledim. Ağır yaralı olduğum halde beni dövdüler ve hırpaladılar." dedi.

İnsanlık dışı olaya ilişkin İsrail ordusundan açıklama geldi. Yapılan açıklamada söz konusu kişinin "şüpheli olduğu ve baskın sırasında çıkan çatışmada yaralandığı" belirtildi.

İsrail askerlerinin canlı kalkan olarak kullandığı Filistinli konuştu: Ölmüş olmayı diledim

İSRAİL ORDUSU OLAYI SORUŞTURACAK

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Çatışma sırasında şüphelilerden biri yaralanmış ve yakalanmıştır. Emirlere ve standart operasyon prosedürlerine aykırı olarak şüpheli, askerler tarafından bir aracın üstüne bağlandı. Olayın videosunda yer alan askerlerin davranışları ordunun değerlerine uymamaktadır. Olay soruşturulacak ve gereken yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Dünya

İnsan Hakları Batı Şeria Batı Şeria Filistin 3-sayfa İsrail İsrail Dünya İnsan Hakları 3.Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (32)

Bir Dileğim Olsaydı:

Görüntüler hiç yabancı değil. 2015'te şırnakta ölen HACI LOKMAN BİRLİK'in cenazesi de, boynuna ip bağlanarak Akrep diye tabir edilen güvenlik aracının arkasından sürüklenmişti...

Yanıtla19042
Sefa:

pkk terör örgütü dür. idam şart.

17171
Sefa:

Türk ordusu asil bir ordudur.

11132
Sefa:

JÖH PÖH kardeşlerime selam olsun...

12112
T.C. GÖKBÖRÜ:

Sana ağız dolusu konuşurdum da Rabbim sabredenlerle beraberdir

Yanıtla870
Osmanlı evladı:

Utaniyorum muslümanligimdan

Yanıtla1953
Alpingo Bey:

Tutan yok yallah gazzeye

319
girilmez:

balkan hayatının ...

25
Kara Murat:

İsrail mallarını alanlar bu katliamın ve zalimliğin ortağı değil biz ati bunu yapanlardır.

Yanıtla1349
YİĞİT TÜRKALP:

İSTERSEN PEŞİN FETVA VERME.BİZDE BOYKOT EDİYORUZ AMA BAZEN İSTEMEYE İSTEMEYE OLUYOR.

14
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title