Haberler

İsrail basını: Hamas lideri Yahya Sinvar öldü

Güncelleme:
Abone Ol

İran'ın başkenti Tahran'da öldürülen İsmail Haniye'nin ardından Hamas'ın siyasi liderliğine atanan Yahya Sinvar'ın öldürüldüğü öne sürüldü. İsrail ordusu, "Sinvar'ın ölüp ölmediği kontrol ediliyor" açıklamasında bulundu.

İsrail basını, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü iddia etti.

Hamas, ağustos ayında İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin yerine Yahya Sinvar'ın getirildiğini açıklamıştı. İsrail basını son dakika olarak geçtiği haberde, Hamas lideri Sinvar'ın öldüğünü duyurdu.

IDF: ÖLDÜRÜLEN 3 KİŞİDEN BİRİ SİNVAR OLABİLİR

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) yapılan açıklamada, "IDF'nin Gazze'deki operasyonları sırasında 3 terörist ortadan kaldırıldı. Teröristlerden birinin Yahya Sinvar (Hamas lideri) olma ihtimali araştırılıyor. Bu aşamada teröristlerin kimliği tespit edilemiyor" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca saldırının gerçekleştirildiği bölgede rehinelerin varlığına dair herhangi bir ize rastlanmadığı belirtildi.

HAMAS: İSRAİL ALGI OPERASYONU YAPIYOR

İddia sonrası gözlerin çevrildiği Hamas ise, "Sinvar öldü haberleri algı operasyonu yapıyor. İsrail, soykırım savaşını medya ile devam ettiriyor" açıklamasında bulundu.

YAHYA SİNVAR KİMDİR?

Yahya Sinvar, 29 Ekim 1962 tarihinde Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus Mülteci Kampı'nda dünyaya geldi.

Tıpkı İsmail Haniye gibi aslen 1948'de İsrail'in işgal ettiği topraklarda kalan Askalan (Aşkelon) kentinden olan Sinvar, yüksek öğrenimini Gazze İslami Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı.

İsrail tarafından, ilk defa 1982 yılında tutuklanan ve 4 ay hapis yatan Sinvar, 1985 yılında "gizli bir örgüt kurmak" suçundan ikinci kez tutuklandı. Sinvar, 1988'de İsrail tarafından tutuklandığında 4 kez ağırlaştırılmış hapis cezasına mahkum oldu ve 23 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı.

Hamas'ın Mısır aracılığıyla İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı esir takası anlaşması çerçevesinde serbest kalan Sinvar, Hamas'ın siyasi bürosuna üye oldu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın ilk kurucularından sayılan Sinvar, aynı zamanda Hamas'ın güvenlik ve davet teşkilatı olarak isimlendirilen Mecd Gücü'nün de kurucusu.

İsrail, Hamas'ın lideri Sinvar'ı 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonunun "bir numaralı sorumlusu" olarak gösteriyor.

Haberler.com / Ayça Elal - Dünya

İsmail Haniye Yahya Sinvar Tahran İsrail Güncel Dünya İran Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (62)

Selim Şahin Şahin:

ORDU GAZZEYE Hz. Muhammed (s.a.v) : KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR.......... Peki, KOMŞUSU ÖLDÜRÜLÜRKEN OTURUP SEYREDEN BİZDEN MİDİR ?....... Askeri müdahale istiyoruz !!!........... Türkiye'nin EN AZ % 75 'i ordumuzun Filistin'e "ASKERİ MÜDAHALAESİNİ" istiyor......... Eğer Erdoğan bunun farkında değilse "REFERANDUM" YAPILSIN....... Derhal "REFERANDUM" !!!.............. ORDU GAZZE'YE !!!................. REFERANDUM istiyoruz !!!...................

Yanıtla197118
Mülayim sert:

Boş konuşma çpk istiyorsan sen git seni tutan yok

16
Güven önemlş:

önce kendin git, peşinden geliyoruz

34
Çağatay Çetin:

git savaş o zaman

13
Cihans:

aksama otobus kaldiriyoz deyince alayinizin isi cikiyor ama onu bne yapacaz

13
Vatandaşın biri:

Senin Gazze’ye gitmen için referanduma ihtiyaç yok yürü git sarı torbayla dönersin

12
Vatandaşwey:

Çok meraklıysan sen gidebilirsin kimse seni tutmuyor. Şanlı ordumuzu bu işe karıştırma!!!!

12
Damla Sengul:

yav he he

11
ibrahim ibrahim:

abe senin dilin ne süler ? uşt dirler bizim orlarda uuuşt ordan

11
Mülayim:

saf mısın nesin?? zaten onlar böyle bi hamle bekliyorlar tr yi vurabilmek için

11
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title