Haberler

İsrail'den Beyrut'a peş peşe yoğun bombardıman, Hizbullah'tan şiddetli misilleme

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine yönelik hava saldırıları devam ediyor. Saldırı sonucu bölgeden duman ve alevler yükseldi. Patlamaların ardından Hizbullah'tan misilleme geldi. İsrail'in Lübnan sınırındaki Hayfa şehrine art arda ateşlenen füzeler karşısında Demir Kubbe etkisiz kaldı. İsrail medyası, "2006 yılından bu yana ilk kez Hayfa'nın kalbine roket düştü" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'nin ardından başlattığı savaşı yayma planı tüm dünyanın gözü önünde devam ediyor. Adeta Orta Doğu'yu ateş çemberine çeviren İsrail ordusu bu gece F-35'lerle Beyrut'un güneyini art arda bombaladı. Yoğun bombardımanın ardından Hizbullah'tan misilleme geldi. İsrail'in Hayfa kentine çok sayıda roket düştü.

BEYRUT'TA ŞİDDETLİ PATLAMALAR

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ölü ve yaralı olup olmadığı henüz bilinmezken, İsrail saldırı öncesi Beyrut'un güneyi için yeni tahliye emirleri yayınlamıştı.

İsrail'den Beyrut'a peş peşe yoğun bombardıman

İSRAİL MEDYASI: HAYFA'NIN KALBİNE ROKET DÜŞTÜ

İsrail'in Beyrut'a yoğun bombardımanı devam ederken Hizbullah'tan da misilleme geldi. Hizbullah, Lübnan sınırına yakın İsrail'in Hayfa şehrine füze saldırısı düzenledi. Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyindeki Hayfa ve Tiberya kentlerine atılan füzeler sonucu yaralananlar oldu. İsrail devlet televizyonu KAN'ın, İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan aktardığı haberinde İsrail'in kuzeyindeki Hayfa'ın merkezindeki Carmel ve körfez bölgelerine düşen füzeler sebebiyle 6 kişinin orta ve hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Yaralıların tedavi için kentteki Rambam Hastanesi'ne nakledildiği ifade edildi. İsrail medyasında "2006 yılından bu yana ilk kez engellemeler başarısızlıkla sonuçlandı, Hayfa'nın kalbine roket düştü" ifadeleri yer aldı.

İsrail ordusu, Hizbullah ile çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023'ten bu yana ilk kez Hayfa'nın Carmel ve körfez bölgelerine Lübnan'ın güneyinden 15 füzenin fırlatıldığının gözlemlendiğini duyurmuştu. Hayfa'nın çevresindeki bölgelere birçok kez Hizbullah tarafından füze saldırısı düzenlenirken, şehir merkezi ilk kez hedef alınıyor.

İsrail'den Beyrut'a peş peşe yoğun bombardıman, Hizbullah'tan şiddetli misilleme

BEYRUT'UN GÜNEY MAHALLESİ SAKİNLERİ UYARILMIŞTI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee yaptığı paylaşımla Burj el-Barajneh güney mahallesi sakinlerine uyarıda bulundu. Adraee, Hizbullah tesislerinin bulunduğu alanın yakın zamanda hedef alınacağını belirterek bölgenin tahliye edilmesi gerektiğini açıkladı. Bu uyarından 1 saat sonra bölgeye yönelik bombardıman başladı.

X hesabı üzerinden açıklama yapan Sözcü Adraee şu ifadelere yer verdi:

Burj el-Barajneh'in güney banliyösü sakinleri, özellikle haritalarda belirtilen binalara ve onlara bitişik olanlara acil bir uyarı: Hizbullah tesislerinin ve çıkarlarının yakınında bulunuyorsunuz ve IDF yakın gelecekte onlara karşı harekete geçecek. Kendi güvenliğiniz ve aile üyelerinizin güvenliği için bu binaları ve bitişiğindekileri derhal tahliye etmeli ve bunlardan en az 500 metre mesafe uzak durmalısınız.

İsrail'den Beyrut'a peş peşe yoğun bombardıman

UYARIDAN 1 SAAT SONRA YOĞUN BOMBARDIMAN BAŞLADI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee'nin uyarısından 1 saat sonra Lübnan'a yeni bir bombardıman yapıldı.

İsrail'den Beyrut'a peş peşe yoğun bombardıman

İsrail'den Beyrut'a peş peşe yoğun bombardıman, Hizbullah'tan şiddetli misillemeHizbullah'ın misillemesinde roketlerin düştüğü Hayfa'dan görüntü

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Politika Lübnan Beyrut İsrail Dünya Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

Kadir Yılmaz:

Haydi İslam alemi hep birlikte KINAYALIM, İKİDE BEDDUA EDELİM sonra UYUMAYA DEVAM EDELİM

Yanıtla16398
Seydo:

Tiyatro. Kimi bombalıyorlar? Bombalama 3 gündür sürekli devam ediyor. Orada kimse yok artık. Boşuna İsraili gözünüzde büyütmeyin. Sonra bizim devletin liderleri israil bizi de vuracak diye gündem değiştiriyor.

Yanıtla16761
Zeki Sevindik:

israil dunyanin sonunu hazirliyor acimasiz insan haklarina saygiszi bir devlet.

Yanıtla9157
VEFA:

İslam alemi meğerse kağıttan kaplanmış. İşin aslı Arap saltanat alemiymiş, bunu da anladık. Elhamdülillah!...

Yanıtla16100
Sübhanallah:

Türkiye bu şekilde eli kolu bağlı oturmamalı Neticede lübnanda yaşanan bütün olumsuzluklar göç ve benzeri komşu olarak bizi etkileyecek Dolayısıyla orada olan bitenden Türkiye direkt olarak etkilenecekbu noktada Türkiye müdahil olmalı ve gerek hizbullah'a ve gerek İsrail'e gerekli ültumatom vererek bu ateşkesinin sağlanmasını temin etmeli.Türkiye otoritesini ortaya koymalı insanları sürmekten b kovalamaktan kendilerini alan açmaktan başka bir şey değil bu yaptıkları diğerleri safsata

Yanıtla4644
Emin Tas:

O ateş Türkiye ye gelecek adamlar boşuna PKK YPG DEAS cikarmadi amaç Türkiye yi zayıflatip savaşta güçsüz hale getirmek

Yanıtla1471
Birşey demedimki:

6 İsrailli hafif yaralanmış.. Komedi yazıyor yine Hizbullah ve İran.

Yanıtla218
Mehmet Kan:

hiçte ölmüyor bunlar hep yaralaniyor algıya bak sen.

Yanıtla02
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title