Haberler

İsrail'in Gazze saldırılarında bilanço ağırlaşıyor! Can kaybı 65'e yükseldi

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail'in hafta başından bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda bilanço artıyor. Saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 16'sı çocuk, 5'i kadın olmak üzere 65'e yükseldi. Karşılıklı saldırılar sürerken Netanyahu, "Gazze'ye yönelik askeri operasyonlar devam edecek" dedi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda ölü ve yaralı sayısının arttığı ifade edildi.

İsrail saldırılarında 16'sı çocuk, 5'i kadın olmak üzere 65 Filistinli hayatını kaybetti, yaralı sayısının ise 365'e çıktığı kaydedildi.

İsrail'in Gazze saldırılarında bilanço ağırlaşıyor! Can kaybı 56'ya yükseldi

HAMAS, İKİ İSRAİL KENTİNE 65 ROKET ATTI

Bu saldırılara Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail'in güneyindeki Dimona ve Aşdod kentleri ile Gazze açıklarındaki bir gaz platformunu onlarca roketle hedef aldığını duyurdu.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, Dimona kentine 15, Aşdod kentinde de 50 roket atışı gerçekleştirildiği belirtildi.

"Gazze açıklarındaki Siyonistlere ait gaz platformuna da roket atışları gerçekleştirdik." denilen açıklamada, söz konusu gaz platformuna atılan roket sayısına ilişkin ise bilgi verilmedi.

İsrail, Kassam Tugaylarının Gazze'den fırlattığı roketlerin can kaybına veya maddi hasara yol açıp açmadığına ilişkin henüz açıklama yapmadı.

LİD KENTİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Lid kentinde bir Yahudinin Filistinliyi öldürmesiyle başlayan olaylar nedeniyle gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi. AA muhabirine konuşan İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, sokağa çıkma yasanın yerel saat ile 21.00 ila 04.00 arasında geçerli olacağını söyledi. Uygulamanın kaç gün süreceğinin henüz belli olmadığını belirten Rosenfeld, buna "sahadaki duruma bakarak" daha sonra karar vereceklerini söyledi.

NETENYAHU'DAN SALDIRILARA DEVAM MESAJI

Netanyahu, Tel Aviv'deki bir hastanede dün akşam Hamas'ın düzenlediği füze saldırılarında yaralananları ziyaret etti.

Ziyaret sonrası gazetecilere kısa bir açıklama yapan Netanyahu, Gazze'ye yönelik dün gerçekleştirilen hava saldırısında Hamas'ın üst düzey komutanlarının etkisiz hale getirildiğini ve Hamas'a hayal dahi edemeyeceği şekilde darbe vuracaklarını savundu.

Netanyahu, İsrail'in Hamas'a çok daha yüksek bir güçle karşılık verdiğini ve buna devam edeceklerini söyledi.

İsrail'in Gazze saldırılarında bilanço ağırlaşıyor! Can kaybı 56'ya yükseldi

OLAĞANÜSTÜ HALİN UZATILMASI TALEP EDİLDİ

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze Şeridi'ne yaklaşık 80 kilometre mesafedeki bölgeler için olağanüstü hal uygulamasının iki hafta daha uzatılmasını talep etti.

ÖLDÜRÜLEN HAMAS KOMUTANI SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

İsrail-Filistin arasındaki şiddet olayları artarak devam ederken, İsrail güçlerinin Gazze'deki Hamas hedeflerine yönelik hava saldırıları sonucu Hamas'ın 4 üst düzey yetkilisi hayatını kaybetti.

Hamas Hareketi, işgalci İsrail'in hava saldırılarında aralarında Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın Gazze Şehri Komutanı Bassem Issa da dahil 4 üst düzey yetkilinin öldürüldüğünü doğruladı. Saldırıda hayatını kaybeden diğer 3 kişinin ise Siber Komuta lideri Jamaa Tahla, mühimmat üretim bölümünde Araştırma ve Özel Projeler Başkanı Jamal Zabeda ve Mühimmat Bölümü Başmühendisi Hazzem Hatib olduğu açıklandı.

Öte yandan Hamas'ın Teknik İstihbarat Bölümü'nün başında bulunan Sami Radwan ve silah üretim bölümünde endüstriyel ekipmanlardan sorumlu Walid Smali de Hamas tesislerine İsrail tarafından düzenlenen daha önceki saldırılarda öldürülmüştü.

KUDÜS VE GAZZE'DEKİ OLAYLAR

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail'in Gazze saldırılarında bilanço ağırlaşıyor! Can kaybı 56'ya yükseldi

İsrail'in Gazze saldırılarında bilanço ağırlaşıyor! Can kaybı 56'ya yükseldi

İsrail'in Gazze saldırılarında bilanço ağırlaşıyor! Can kaybı 56'ya yükseldi

Kaynak: AA / Dünya

İsrail Gazze Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title