Haberler

İsrail savaş uçakları Yemen'i vurdu! Bölgeden alevler yükseliyor

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail savaş uçakları, İran destekli Husilerin yönetimindeki Yemen'e saldırı düzenledi. Saldırı sonucu Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'nda güçlü patlamalar meydana geldi. Saldırıda ölen ve yaralananların olduğu belirtilirken, bölgeden yükselen alevler ise kameraya yansıdı.

İsrail savaş uçaklarının, Yemen'de İran destekli Husilerin kontrolündeki Kızıldeniz kıyısında bulunan Hudeyde Limanı'na saldırı düzenlediği belirtildi.

Yemen'de İran destekli Husilere bağlı el-Mesire televizyon kanalı, "Hudeyde kentinin bir dizi bombayla hedef alındığını" duyurdu.

LİMANDAKİ YAKIT DEPOLARINI VURDULAR

Bombardımanın, Hudeyde Limanı'ndaki yakıt depolarını vurduğu aktarıldı. Sosyal medyada, Hudeyde Limanı yakınlarında güçlü patlamalar meydana geldiği, infilak nedeniyle mantar bulutunun yükseldiği görüldü.

İsrail savaş uçakları Yemen'i vurdu! Bölgeden alevler yükseliyor

SALDIRIYI İSRAİL YAPTI

Yemen'deki patlamaların ardından, cuma sabaha karşı Husilerin insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenlediği İsrail'e gözler çevrildi. İsrail'den Walla internet sitesine konuşan ABD'li kaynaklar, Yemen'de Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı'na İsrail'in saldırdığını belirtti.

HUSİLERDEN İLK AÇIKLAMA

Husilerin sözcüsü Muhammed Abdusselam ise X sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İsrail'in, Hudeyde Limanı'ndaki petrol tankları ve elektrik santralinin de aralarında bulunduğu sivil tesisleri hedef alan acımasız saldırısının, Yemen'in Gazze'ye verdiği desteği durdurması için düzenlendiğini belirtti. Abdusselam, "Bu, (Gazze'ye verilen desteğin durması) gerçekleşmeyecek bir düştür. Bu saldırı, Yemen halkının ve silahlı kuvvetlerinin sadece kararlılığını ve azmini artıracaktır." ifadesini kullandı.

İsrail savaş uçakları Yemen'i vurdu! Bölgeden alevler yükseliyor

NE OLMUŞTU?

Tel Aviv'in merkezindeki ABD Büyükelçiliği yakınlarında cuma yerel saatle gece 03.00'te İHA saldırısıyla güçlü bir patlama meydana gelmişti. Patlamada, bir kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi şarapnel parçaları ve patlamanın etkisiyle yaralanmıştı. Yemen'deki Husiler, Tel Aviv'i radarların tespit edemeyeceği, hava savunma sistemlerinin engelleyemeyeceği, "Yafa" isimli yeni bir İHA ile hedef aldığını açıklamıştı.

Husiler, İsrail'in merkezini hedef almaya devam edeceklerini ve Tel Aviv'in kendileri için "güvenli olmayan bölge" olduğunu duyurmuştu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İHA saldırısına "gerekli karşılığı vereceklerini" söylemişti.

Kaynak: AA / Abdullah Aydemir - Dünya

Savaş ve Çatışma Tel Aviv Politika İsrail Yemen Dünya İran Savaş ve Çatışma Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

Alp null:

Suudi arabistan üstünden geçip gelip yemeni vuruyor ortak karar sular sözde kızıldenizden savaş uçakları uçuruyor ve bu sularda pay hakkına sahip devletlerden kimsede ses çıkarmıyor çok ilginç uyan müslüman kardeşlerini vuruyorlar sen neyi izliyorsun sıra sana gelmesini mi?!

Yanıtla1081
VEFA:

Arap kardeşleri uyuyor numarası yaparken bize düşmez. Hem dostumuz Biden ve Trump'a da ayıp etmeyelim şimdi!...

2820
Savas Ozturk:

Burdan yazarak bi yere varamayacağın kesin ya da burger kingi basarakta bir seyin degisecegi yok

420
Serdar Kocakaya:

O zaman teskere çıkartalım Allahu Ekber Allahu Ekber Tel Avive... kimsenin uyuduğu yok ve herkes her şeyin farkında....sadece kredi borçlarından borç batağından kendini kurtarmaya çalışıyor bu ülkede... dolayısıyla bu geçim derdinin içerisinde kimsenin umurunda değil Filistin Yemen ve diğerleri....

519
VEFA:

Terör nerede olursa olsun bulunup, başı ezilmelidir!...

Yanıtla105
Sinan Bulduk:

Konum at o zaman

416
VEFA:

@Sinan Hamaslı abilerinin yaşadıklarından ders al. Bak; Gazze, Refah dümdüz edildi. Terörle bir yere varılmaz!...

94
VEFA:

Terörün tüm dünyadan kökü kazınmalıdır. Aynen zamanında bizim Hizbullahçılara ve DAEŞ 'e yaptığımız gibi!...

45
VEFA:

@Sinan Ben konum atmam ama adamsan sen bulursun. Sonra, yrse gelirsin. Hadi bakalım!...

02
Muratsa:

israil tek devlet tüm müslümanlari tesbihe dizcek cunkü müslüman degiliz.

Yanıtla02
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title