Haberler

İsrail, Lübnan'da itidal çağrısı yapan BM Genel Sekreteri'nin ülkeye girişini yasakladı

Güncelleme:
Abone Ol

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan'da artan gerginlikten derin endişe duyduğunu söylemiş ve acil itidal çağrısında bulunmuştu. İsrail bu çağrı sonrası Guterres'i "istenmeyen adam" ilan ettiklerini ve ülkeye girişine yasak koyduklarını duyurdu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan'da artan gerginlik ve İsrail'in saldırıları hakkında derin endişe duyduğunu belirterek, acil itidal çağrısında bulunmuştu. Guterres, Lübnan Başbakanı ile yaptığı görüşmede, tüm BM sisteminin Lübnan'a destek olmaya hazır olduğunu ifade etmişti.

İSRAİL "İSTENMEYEN ADAM" İLAN ETTİ

Guterres'in yaptığı itidal çağrısı Tel Aviv yönetimini ise epey kızdırdı. İsrail, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ülkeye girişini yasakladı.

"İRAN'IN SALDIRISINI YETERİNCE KINAMADI" SUÇLAMASI

İsrail'in, Guterres'i "istenmeyen kişi" ilan ederek, İran'ın dünkü füze saldırısını "yeterince kınamadığı" için bu kararı aldığı bildirildi.

İsrail, Lübnan'da itidal çağrısı yapan BM Genel Sekreteri'nin ülkeye girişini yasakladıBM Genel Sekreteri Antonio Guterres.

"GUTERRES, BM TARİHİNDE BİR LEKE OLARAK HATIRLANACAKTIR"

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Genel Sekreter Guterres hakkında, "BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, bugün İsrail'de istenmeyen kişi ilan edildi ve ülkeye girişi yasaklandı. İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını kesin bir dille kınayamayan biri, İsrail topraklarına ayak basmayı hak etmiyor demektir.

Bu Genel Sekreter, 7 Ekim'de Hamas tarafından gerçekleştirilen katliamı ve cinsel vahşeti henüz kınamamış ve Hamas'ın terör örgütü ilan edilmesi için herhangi bir çaba sarf etmemiştir. Hamas, Hizbullah, Husiler ve şimdi de küresel terörün anavatanı olan İran'dan teröristlere, tecavüzcülere ve katillere destek veren bir Genel Sekreter, BM tarihinde bir leke olarak hatırlanacaktır. İsrail, Guterres olsun ya da olmasın, vatandaşlarını savunmaya ve ulusal onurunu korumaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Birleşmiş Milletler Antonio Guterres Politika Güncel Lübnan İsrail Dünya Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (29)

VEFA:

İsrail varoluşsal bir mücadele veriyor. Yavrusuna zarar verilmeye çalışılan vahşi bir canli gibi!... Herşeyi de göze almış. Bilip, anlamak lazım!...

Yanıtla32012
İbrahim Demirel:

İsrail den korkmayın. Biz zamanında en kötü şartlarda bile dünyayı karşımıza alıp, 3 günde Kıbrıs’ın içinden geçmiş bir milletiz. Korkmayın hiç bir şey yapamazlar. Lakin İçimde ki hainler korksun

Yanıtla9147
Selim Güler:

Ibrahim Bey yazdiklarina aynen katiliyorum

01
Kapozalo :

Israilden korkmamiz için bir sebep yok onlar bizden korksun korktuklarinida biliyoruz

01
Marko Apostolidis:

he aynen viyana ve malta'dan eli boş yüzü gözü mor ve şişmiş döndü.... macaristan'da hıristiyan ordusuna rüşvet bile verdiler abi canımıza kıyma diyerek ve sultanın tuğrası onlarda kaldı...

00
JY:

BM'NIN AMACI TEROR ÖRGÜTLERİNİ KORUMAK MI?????? ZWKERİM BÖYLE BM'Yİ

Yanıtla8719
Kralçıplak:

Seni tutsalar zwkecek çok adam var yhdi thumu

13
Fatih Yıldırım:

KEŞKE SENİ DE BİR ZWKEN ÇIKSA ........ JY...... AMİP'İ

12
Oflu Hakan:

bizde seni zkweriz

11
BURAK:

zwksene:)

11
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title