Haberler

İsrail savaş uçakları Yemen'e saldırdı, Husilerden korkutan açıklama geldi: Savaş başladı

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail savaş uçaklarının Yemen'e hava saldırısı sonrası İran destekli Husilerden açıklama geldi. Husiler, Hudeyde Limanı'nda şiddetli patlamalara neden olan ve yangının sönmediği saldırı sonrası "İsrail ile savaş başladı. Tel Aviv artık güvenli değil" açıklamasını yaptı. İsrail Savunma Bakanı Gallant ise, "Bize saldırmaya cesaret ederlerse, sonuç aynı olacaktır." dedi. Öte yandan İsrail'in saldırılarında ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 80 kişi yaralandı.

İsrail savaş uçakları, Yemen'de İran destekli Husilerin kontrolündeki Kızıldeniz kıyısında bulunan Hudeyde Limanı'na saldırdı. Husilerden ise savaş açıklaması geldi.

İsrail savaş uçakları, İran destekli Husilerin yönetimindeki Yemen'e saldırı düzenledi. Saldırı sonucu Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'nda güçlü patlamalar meydana geldi. Saldırıda ölen ve yaralananların olduğu belirtilirken, bölgeden yükselen alevler ise kameraya yansıdı.

İsrail savaş uçakları Yemen'e saldırdı, Husilerden korkutan açıklama geldi: Savaş başladı

"İSRAİL İLE SAVAŞ BAŞLADI"

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'in hava saldırısı sonrası "İsrail ile savaş başladı. Tel Aviv artık güvenli değil." açıklamasını yaptı.

İsrail savaş uçakları Yemen'e saldırdı, Husilerden korkutan açıklama geldi: Savaş başladı

İSRAİL TARAFINDAN AÇIKLAMA

Hava saldırısının ardından İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise, yayımlanan video mesajında, Yemen'in Kızıldeniz üzerindeki Hudeyde kentinde limana düzenlenen hava saldırısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Husilerin İsrail'e 200'ün üzerinde saldırıda bulunduğunu ve ilk kez İsrail vatandaşlarına zarar verdiklerini dile getiren Gallant, bu nedenle Hudeyde'yi hedef aldıklarını savundu.

İsrail savaş uçakları Yemen'e saldırdı, Husilerden korkutan açıklama geldi: Savaş başladı

"İSRAİL VATANDAŞLARININ KANININ BİR BEDELİ VAR"

İsrail Savunma Bakanı Gallant, "İsrail vatandaşlarının kanının bir bedeli var. Bu, Lübnan'da, Gazze'de, Yemen'de ve diğer yerlerde açıkça ortaya kondu. Bize saldırmaya cesaret ederlerse, sonuç aynı olacaktır." ifadelerini kullandı.

İsrail savaş uçakları Yemen'e saldırdı, Husilerden korkutan açıklama geldi: Savaş başladı

"HUDEYDE'DE YANAN ATEŞ, ORTA DOĞU'NUN HER YERİNDE GÖRÜLÜYOR"

İsrail'in 2 bin kilometre uzağındaki Hudeyde'deki limana düzenlenen saldırıyı Başbakan Binyamin Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Hezi Halevi'nin yakından izlediğini belirten Gallant, "Şu anda Hudeyde'de yanan ateş, Orta Doğu'nun her yerinde görülüyor ve bunun önemi açık." dedi.

İsrail savaş uçakları Yemen'e saldırdı, Husilerden korkutan açıklama geldi: Savaş başladı

HUSİLER TEL AVİV'İ HEDEF ALMIŞTI

Tel Aviv'in merkezindeki ABD Büyükelçiliği yakınlarında cuma yerel saatle gece 03.00'te İHA saldırısıyla güçlü bir patlama meydana gelmişti. Patlamada, bir kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi şarapnel parçaları ve patlamanın etkisiyle yaralanmıştı. Yemen'deki Husiler, Tel Aviv'i radarların tespit edemeyeceği, hava savunma sistemlerinin engelleyemeyeceği, "Yafa" isimli yeni bir İHA ile hedef aldığını açıklamıştı.

İsrail savaş uçakları Yemen'e saldırdı, Husilerden korkutan açıklama geldi: Savaş başladı

Husiler, İsrail'in merkezini hedef almaya devam edeceklerini ve Tel Aviv'in kendileri için "güvenli olmayan bölge" olduğunu duyurmuştu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İHA saldırısına "gerekli karşılığı vereceklerini" söylemişti.

NETANYAHU'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Netanyahu, yayımladığı video mesajda, Yemen'in Kızıldeniz üzerindeki Hudeyde kentindeki limana düzenlenen hava saldırısı sonrasında açıklamalarda bulundu. "Husiler, İran'ın şer ekseninin ayrılmaz bir parçasıdır" diyen Netanyahu, son sekiz ayda İsrail'i yüzlerce balistik füze, seyir füzesi ve insansız hava araçlarıyla hedef aldıklarını belirtti.

Söz konusu saldırıların engellenmesindeki yardımları için ABD ve diğer müttefiklere teşekkür eden Netanyahu, Husilerin en büyük ticaret yollarından birinde seyrüsefer serbestisini tehdit ettiğini savundu. İsrail savaş uçaklarının hedef aldığı Hudeyde'deki limanın askeri amaçlar için kullanıldığını iddia eden Netanyahu, "İran tarafından Husilere tedarik edilen ölümcül silahlar için bir giriş noktası olarak kullanıldı." dedi.

İsrail savaş uçakları Yemen'e saldırdı, Husilerden korkutan açıklama geldi: Savaş başladıİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

Saldırının düşmanlarına "İsrail'in kolunun ulaşamayacağı hiçbir yer olmadığını açıkça gösterdiğini" savunan Netanyahu, "Her şekilde, her cephede kendimizi koruyacağız. Bize zarar veren herkes saldırganlığının bedelini çok ağır ödeyecek." ifadelerini kullandı.

2 ÖLÜ, 80 YARALI VAR

Husilere ait haber ajansı SABA'nın haberine göre, Husilerin sözde Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. İsrail'in "ABD ile işbirliği içinde sivil alanları, hizmet ve ekonomik tesisleri hedef aldığı" ifade edilen açıklamada, İsrail'in Hudeyde kentini (petrol depolarını ve elektrik santralini) hedef alması sonucu çoğu yanık olmak üzere 80 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, saldırılarda can kaybı olduğuna ilişkin bir bilgi yer almazken, yerel sağlık kaynakları, İsrail'in saldırılarının ardından Hudeyde kenti merkezindeki El-Alfi Hastanesi'ne 2 ölü ve onlarca yaralı getirildiğini aktardı. Aynı kaynak, ölen ve yaralananların büyük bir kısmının Hudeyde Limanı'ndaki yakıt tesislerinde çalışan işçiler olduğunu kaydetti. Yaralıların büyük bir kısmının "ağır yaralı" olması nedeniyle ölü sayısının artacağı tahmin ediliyor.

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Dünya

Savaş ve Çatışma Politika Tel Aviv Lübnan İsrail İsrail Dünya Yemen Yemen Gazze İran İsrail Savaş ve Çatışma Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (35)

Savas Ozturk:

Husiler israile karşı ayağını denk almak zorunda itaat etmekten başka şansı yok

Yanıtla8213
şahabettin Ayyıldız:

Özellikle müslüman ülkeler abd ye itaat ede ede dünya bu hale geldi, zalime itaat etmenin sonu hüsrandır, felakettir

Yanıtla269
Erol Birol :

Millet olarak zalime itaat etmeye alıştık ??

920
şahabettin Ayyıldız:

Ben inananlar için söylemiştim Allah ın kelamı: birisi sizin dininize vatanınıza veya namusunuza saldırırsa size itaat etmeyi değil savaşmayı farz kıldım diyor takdir sallayanların

115
VEFA:

Uluslararası dış politikada sence ülkenin üstün menfaati mi yoksa müslüman ülkeliği mi önce gelir? Ben söyleyeyim ülkelerin dini olmaz, çıkarları olur. Din insanlara yöneliktir!...

77
İlyas Özel:

müslüman ülke derken başkanım bir saysana :)

18
Şenol Yılmaz:

Husilerden bahsederken İran destekli diyorsunuzda, İsrail'den bahsederken neden Amerikan destekli demiyorsunuz?

Yanıtla521
VEFA:

ABD İsrail arasındaki münasebette herşey ortada olduğu için. Arife tarif gerekmez de ondan!...

46
?í???:

Güzel tespit. İsrail ABD destekli bir terör devletidir.

22
VEFA:

Amerika açıkça desteğini ortaya koyuyor zaten, İran öyle değil, hep saman altından!

02
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title