Haberler

İsrail Savunma Bakanı duyurdu: Savaşta yeni aşama başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Lübnan'da iki gündür art arda yaşanan siber saldırıların ardından İsrail'den beklenen açıklama geldi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkesinin odağının Lübnan cephesine kaydığını, savaşta yeni bir aşamanın başladığını duyurdu.

İsrail iki gündür daha önce eşi benzeri görülmemiş bir şekilde Lübnan'a siber saldırılar düzenliyor. İsrail'in tek kurşun atmadan kan döktüğü Lübnan'da önce başkent Beyrut'taki Hizbullah mensuplarının çağrı cihazları patladı. Bugün de ülkedeki telsiz cihazlarına saldırı düzenlendi. Adeta yangın yerine dönen ülkede dünkü saldırılarla birlikte onlarca kişi hayatını kaybederken binlerce insan yaralandı. Bu akşam saatlerinde ise İsrail'den 'Malumun ilamı' dedirten bir açıklama geldi. Savunma Bakanı Gallant ülkesinin "odağının Lübnan cephesine kaydığını, savaşta yeni bir aşamanın başladığını" söyledi.

İsrail Savunma Bakanı duyurdu: Savaşta yeni aşama başladı

İKİNCİ SİBER SALDIRI: TELSİZLER İNFİLAK ETTİ

İsrail bu akşam saatlerinde başta başkent Beyrut olmak üzere Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde Hizbullah mensuplarının telsizlerini patlattı. Telsiz cihazlarının patlatılması sonucu 20 kişi hayatını kaybetti, 450'yi aşkın kişi yaralandı. Patlamaların ardından bazı ev ve araçlarda da yangın çıktığı ifade edildi. Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü de Beyrut'un güneyi, Bekaa ve Cebel Lübnan bölgelerinde cihazların patlaması sonucu evlerde, araçlarda ve iş yerlerinde çıkan yangınları söndürmeye çalıştıklarını bildirdi. Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde, dünkü çağrı cihazı patlamasında öldürülen Hizbullah üyelerinin cenaze töreninin yapıldığı alanın üzerinde İsrail'e ait olduğu tahmin edilen bir insansız hava aracının uçtuğu gözlemlendi.

İsrail Savunma Bakanı duyurdu: Savaşta yeni aşama başladı

İSRAİL SAVUNMA BAKANI: SAVAŞTA YENİ AŞAMA BAŞLADI

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan genelinde 24 saatte elektronik cihazlarda yaşanan ikinci patlamanın ardından ülkesinin "odağının Lübnan cephesine kaydığını, savaşta yeni bir aşamanın başladığını" söyledi. İsrail basınındaki haberlere göre Gallant, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kenti yakınlarında bir hava üssüne yaptığı ziyarette "Ağırlık merkezi kuzeye kayıyor. Güçlerimizi, kaynaklarımızı ve enerjimizi kuzeye hareket ettiriyoruz" dedi. Gallant, "Savaşta yeni bir aşamanın başlangıcında olduğumuzu düşünüyorum. Uyum sağlamalıyız. Zaman içinde tutarlılık göstermeliyiz. Bu savaş büyük cesaret, azim ve ısrar gerektiriyor." diye konuştu. İsrail'in kuzeydeki saldırısının amacının tahliye edilen İsrail vatandaşlarının evlerine güven içinde dönmesi olduğunu savunan Gallant, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri unutmadıklarını savundu.

İsrail Savunma Bakanı duyurdu: Savaşta yeni aşama başladı

LÜBNAN'DA PATLATILAN TELSİZLERDE JAPON MENŞEİLİ CİHAZ GÜNDEME GELDİ

Lübnan'da çok sayıda telsizin aynı anda infilak etmesinin ardından, sosyal medyaya bu patlamalarda hasar gördüğü bildirilen ICOM marka cihazlara ait görüntüler paylaşıldı. Japonya merkezli ICOM Inc. şirketi ise henüz patlamalara ilişkin açıklama yapmadı. Şirket tarafından üretilen ICOM telsizleri, dünya çapında geniş bir kullanıcı yelpazesine sahip ve çeşitli alanlarda iletişim amacıyla kullanılıyor. Amatör radyo operatörleri için tasarlanmış çok yüksek frekans aralığında çalışan IC-82 modeli, plastik maddeden oluşuyor ve 1650mAh pil kapasitesine sahip. Tek bir frekans bandında kablosuz olarak iletişim kurmak için radyo dalgalarını kullanan el tipi taşınabilir "Walkie Talkie" tipi telsiz, 54x139x36.7 milimetre ebatlarında ve 390 gram ağırlığında. 207 kanal depolanabilen cihaz, istasyonu veya radyo amatörünü yasal olarak tanımlamak için kullanılan, dünya çapındaki amatör telsiz operatörlerine iletişim için tahsis edilmiş kişiye özel "çağrı işareti" özelliğine sahip. IC-V82 cihazlarının, genellikle amatör radyo iletişimi, acil durum hizmetleri ve hobi amaçlı kullanım için tercih edildiği biliniyor. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, ICOM ürünleri 80'den fazla ülkede satılıyor. Telsizler, "amatör radyo telsizleri, denizcilik alanına hitap eden deniz telsizleri, hava trafik kontrolü için havacılık telsizleri ve zorlu koşullara uygun olarak üretilen profesyonel mobil telsizler (PMR)" olarak kategorilere ayrılıyor. Cihazlar ABD, Avustralya, Almanya, İspanya ve Çin'deki bağlı kuruluşlar da dahil olmak üzere dünya çapında uluslararası bir satış ve servis ağına sahip. Bu telsiz ekipmanlarının bazen askeri veya yarı askeri gruplar tarafından da acil durumlar ve eğitim amaçlı kullanılabildiği bildiriliyor. Şirketin internet sitesinde, kara mobil telsizlerinin ABD Savunma Bakanlığı ve ABD Deniz Piyade Kolordusu tarafından kullanıldığı bilgisi yer alıyor.

İsrail Savunma Bakanı duyurdu: Savaşta yeni aşama başladı

AİR FRANCE, LÜBNAN VE İSRAİL'E UÇUŞLARINI ASKIYA ALDI

Ulusal basındaki haberlere göre, Air France, bölgedeki güvenlik durumunu gerekçe göstererek Paris'ten Beyrut ve Tel Aviv'e yapılacak tüm uçuşların yarına kadar iptal edildiğini duyurdu. Air France, uçuşların yeniden başlamasının sahadaki durumun günlük olarak değerlendirilmesine bağlı olacağını kaydetti. Şirket, uçuşları iptal edilen müşterilere bilgi verileceğini, biletlerin geri ödeneceğini veya ileri bir tarihe ertelenebileceğini bildirdi.

İsrail Savunma Bakanı duyurdu: Savaşta yeni aşama başladı

İRAN SALDIRIYI KINADI: NEFRET VE TİKSİNTİYE SEBEP OLUYOR

İran Hükümet Sözcüsü Fatma Muhacerani, İsrail'in Lübnan'da telsizleri patlatarak düzenlediği saldırıları kınadı. Muhacerani, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Dün çağrı cihazlarının patlatılması, bugün ise Lübnan Hizbullah üyelerinin telsiz cihazlarının patlatılmasında işlenen ve yüzlerce Lübnan vatandaşının ölümüne ve yaralanmasına yol açan suç kınanmaktadır." ifadelerini kullandı. Muhacerani, İsrail'in eylemlerinin "nefret ve tiksintiye" neden olduğunu belirtti.

DÜN ÇAĞRI CİHAZLARI PATLADI

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ikisi çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı. Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail'i sorumlu tutarken İsrail'den konuyla ilgili henüz açıklama gelmedi. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.

İsrail Savunma Bakanı duyurdu: Savaşta yeni aşama başladı

İsrail Savunma Bakanı duyurdu: Savaşta yeni aşama başladı

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Savaş ve Çatışma Politika Lübnan İsrail Dünya Savaş ve Çatışma Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

özcan elaldılar:

Yahudi o***** çocukları masum sivil demeden yapacağını yapıyor. ey sözde Müslüman ülkeleri, neredesiniz, korkak ve aciz yaratıklarsınız. yahu bir tükürseniz bile Yahudi köpeklerin hepsi boğulur. . bu ne korkaklık...

Yanıtla330
Özcan Özcan:

SAKİN OL KÜÇÜK ENİŞTE.YERİNDE DURAMIYORSAN KLAVYE BAŞINDA ENERJİNİ HARCAMA.GAZZEYE GİT SAVAŞ ( TABİ SIKIYORSA )

86
Cüneyt Erdoğan:

Yaşasın zalimler için cehennem

Yanıtla117
Murat Celik:

çok cahil bir millet Lübnan da Hizbullah dağları taşları bombalıyor İsrail'in başkentini bombalayacaksın İşte o zaman savaşı durdurursun

Yanıtla018
VEFA:

10 milyon nüfusa sahip bir ülke Orta Doğu'da bütün ülkelere kök söktürüp, hizaya geçiriyorsa vardır bunun da ilahi bir hikmeti. Bir de tersten bakın!...

Yanıtla49
EjdeR karahanli:

yazıklar olsun adam kactane ülkeye saldırı düzenledi aralarından biri yok edemedi küçük ülke arkadasında kim olursa olsun . ukranyanında arkadasında birsuru ülke var ama putin yapıyor istedini.

Yanıtla08
Yilmaz Haydar:

bu iranin aciklamasina bakin hani sen nerdesin hizbulahin nerde pislik hain ulke iran hani siyonistleri silecektin bir musluman ulke olsaydi neler yapmaya kalkardin israil agziniza etse hep synisiniz molla lar niye hizbulaha destek cikmiyorsun

Yanıtla07
Ahmet Çakır:

sizin ayamanızı s.ttim o..cottcukları

Yanıtla05
Alkurt:

Kur'an'ı anlamadigimiz dilde okuduğumuz sürece, çile bitmez.. Allah Bu Kur'an'ı anlamadan okuyanlari, sırtında kitap taşıyıpta içinde ne olduğunu bilmeyen eşeğin durumuna benzetiyor. Ve öteki ayeti, aklını kullanmayanlarin üstüne pislik yağar... Yagiyorda

Yanıtla21
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title