Haberler

İsrail Savunma Bakanı: İran'la Çalışmaktansa IŞİD'le Çalışmayı Tercih Ederim

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, "İran ve IŞİD'in ikisinden biri ile çalışma konusunda tercihte bulunmam istense IŞİD ile çalışmayı seçerim" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, İran'ın geçmişte olduğu gibi şimdi de İsrail'in baş düşmanı olduğunu söyledi.

"İRAN MI IŞİD Mİ DESELER, IŞİD'İ TERCİH EDERİM"

Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre, İsrailli düşünce kuruluşu İsrail Milli Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nün Tel Aviv'de düzenlediği konferansta konuşan Yaalon, "İran ve IŞİD'in ikisinden biri ile çalışma konusunda tercihte bulunmam istense IŞİD ile çalışmayı seçerim" ifadesini kullandı.

"İRAN, İSRAİL'İN BAŞ DÜŞMANI"

"İran'ın geçmişte olduğu gibi şimdi de İsrail'in baş düşmanı olduğunu" belirten Yaalon, İran'ın, bölgedeki uzantılarına destek olmak ve yardım etmek için yakın gelecekte on milyarlarca dolarlık silah satın alma anlaşması imzalayacağını savundu.

"İRAN, MÜSLÜMAN KARDEŞLER VE ULUSLARARASI CİHAT GÜÇLERİ ORTAŞ DÜŞMAN"

Yaalon, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt ve bu gruptaki diğerleri ile İsrail arasında büyük ölçüde ortak noktalar bulunduğunu, İran, Müslüman Kardeşler ve uluslararası cihat güçlerinin ortak düşmanları olduğunu anlattı.

Bugün çıkarların ve ilişkilerin anlaşmalar ve barış konferanslarından daha önemli olduğunu aktaran Yaalon, Batının bu fırsatı değerlendirmeyi başarmasını umduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Dünya

Yedioth Ahronoth Tel Aviv İsrail Dünya İran Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (185)

GERCEK MÜSLÜMAN (AK DEGiL):

ey akkoyunlar cübbeliden mi duydunuz iranla israilin dost oldugunu??? israile iran mi su veriyor?? iran mi israilden gaz aliyor?? iranda amerikan üssü var mi??? iranda israil büyükelcisi var mi??? türkiye israille anlasmaya vardi su verecek gaz alacak. amerikan conileri topraklarimiza konuslanmis. incirlik yetmiyormus gibi diyarbakir da da üsleri var simdi. konyada israil ucaklari tatbikat yapiyorlar. kimmis israil amerikan dostu türkiye mi iran mi???

Yanıtla817
işit = israil:

eeee günaydın. zaten işidi meydana getiren israil değil miydi? orta doğunun başına bela et sonra başka bir marifetle gir oraları darmadağan et. çakal. biz bilmiyor muyuz? İşit islamcı olsaydı en önce seni (israili) vururdu . . .

Yanıtla616
Meeeeee:

Tipki Iran, ve Esad gibi

15
fahri:

IŞID zaten israilin eseri.

Yanıtla318
MASKE DÜŞTÜ:

HEDEF SAPTIRMA GÜYA DÜŞMANI İRANMIŞ MÜSLÜMANLAR UYANIK OLMALI

Yanıtla713
ve hakkkkkkkkkkkkkkkkkk:

şii iranında yahudi israilinde ortak düşmanı ehli sünnet müslümanlardır. tarihte kafirlerle tek bir savaşı olmayan ve şu anda ortadoğuda alenen israilin çıkarları doğrultusunda çalışan iran asla israile düşman olmaz. yahudi uyanık olduğundan iran benim düşmanım diyor hedef saptırmak için. yahudinin her dediğine inanmayın.

Yanıtla614
hehe:

yaw he he medya masallari! coz zayif sihir! hic kimsa kanmaz 2016! iran israilin ta kendisidir

Yanıtla910
zazo:

mesele iran felan degil.mesele hak meselesi..iraan islam sancagini yeniden kaldirdi..Allah hakliyi kurusun..

Yanıtla163
insan:

Müslüman Türkmenleri suriyede rusyaya bombalatarakmı islam sancağını kaldırıyor, güldürme beni, iran sadece şia mezhebine göre hareket eder ve Şiiliği yaymaktır amacı, gerçek Müslüman, mezhebine bakmaz Müslüman kanı akıtmaz ve Müslüman kanı akıtanın (rusya) yanında olmaz, müslüman kardeşi olan, başka bir Müslümanı öldürebilirmi sorarım sana

37
CV2:

İŞİDİ ZATEN SİZ KURDUNUZ. O MALLARIN BİR YAHUDİYE ZARAR VERDİĞİNİ GÖREN DUYAN VARMI.

Yanıtla415
Tüm 185 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title