Haberler

"İstanbul Boğazı'na atom bombası atalım" diyen Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski hayatını kaybetti

Güncelleme:
Abone Ol

Rusya'da, Covid-19 teşhisiyle 2 Şubat'tan bu yana Moskova'da kaldırıldığı hastanede tedavi gören Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski hayatını kaybetti. Öte yandan Rus vekilin 2015 yılında Türk ordusu tarafından düşürülen Rus uçağı sonrası "İstanbul Boğazı'na atom bombası atalım" dediği ortaya çıktı.

Liberal ekonomi ve Rus milliyetçiliğinin önde gelen isimlerinden olan Rusya Liberal Demokrat Partisi'nin lideri Vladimir Jirinovski gün içerisinde hayatını kaybetti. Covid-19 sebebi ile şubat ayından beri hastanede kalan Jirinovski'nin kesin ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

"İSTANBUL'A ATOM BOMBASI ATALIM" DEMİŞTİ

2015 yılında Rusya ile Türkiye arasında uçak krizi yaşanmıştı. Rus ordusuna ait bir uçak Suriye'de bulunan Türkmenleri bombalamak için Türkiye'nin hava sahasını defalarca ihlal etmişti. Yapılan bu ihlaller sonrası Rus uçağı düşürülmüştü. Rus uçağının düşürülmesi dünya çapında gündem olurken Vladimir Jirinovski, "Düşürülen uçak karşılığında İstanbul Boğazı'na atom bombası atalım" ifadelerine yer vermişti.

İstanbul Boğazı'na atom bombası atalım diyen Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski hayatını kaybettiVladimir Jirinovski

VLADİMİR JİRİNOVSKİ KİMDİR?

Milliyetçi ve Batı karşıtı söylemleriyle tanınan Rusya Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, 26 Nisan 1946'da Kazakistan'ın eski başkenti Almatı'da doğdu. İngiltere'yi Rusya'nın "son birkaç yüzyılın en büyük düşmanı" olarak nitelendiren Jirinovski, popülist ve milliyetçi söylemleri ile biliniyordu. Jirinovskiy 2000 ve 2004 yıllarında Duma Başkan Yardımcısı seçildi. En son aday olduğu 2012 devlet başkanlığı seçimlerinde ise yüzde 6 oy aldı. İngilizce, Fransızca, Almanca bilen Jirinovskiy, akıcı olarak Türkçe de konuşuyordu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Vladimir Jirinovski Türkiye Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

Sertan :

Ateşi bol olsun İNŞALLAH

Yanıtla11269
Deniz Deniz:

En caydırıcı güç atom bombası uğraşmayın s400, f35 onlara gidecek paramızla nükleer güç alalım Türkiye ye saldırmak şurda dursun akıllarına bile getiremezler.

Yanıtla19139
Enes Uslu:

geçmiş olsun :D

Yanıtla1043
Cemalettin Şükrü Eren:

Bomba içinde patlamış belli.

Yanıtla246
Murat Ulak:

Vilademir bundan sonra öbür dünyada hayal kurarsın.

Yanıtla145
KARAYEL:

üzüldüm laa... hos adamdi, iyi atip tutardi, yazik.

Yanıtla036
polo tel :

Ne güzel bir haber...

Yanıtla122
halit bulut:

Prof.Dr.Haydar Baş, ona 2013 te Rusya Dumasındaki toplantıda yaptığı sunumdan sonra "Ne mutlu Türk'üm diyene!" dedirtmişti.

Yanıtla513
Martin Sikertel:

Ne profesörü yahu? Doktor, yardımcı doçent, doçentlik unvanlarını almadan parayla profesör. Profesör profesör deyip durmayın profesörlüğün de karizmasını şerefini iki paralık ettiniz.

37
Mehmet Celik:

atesi bol olsun

Yanıtla18
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title