Haberler

İsviçre Dışişleri Bakanı Burkhalter, Lübnan'da

Abone Ol

İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, Beyrut'ta Lübnanlı liderlerle görüştü.

İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, Beyrut'ta Lübnanlı liderlerle görüştü.

Lübnanlı mevkidaşı Adnan Mansur, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ve Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşen İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, Suriye krizinden etkilenen Lübnan'daki insani durumu inceledi. İsviçre'nin Lübnan hükümetine ve halkına desteğini ifade eden Burkhalter, Lübnan'daki istikrarın kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Suriye'den gelen çok sayıda mültecinin bulunduğu Lübnan'daki insani durumu inceleyen Burkhalter, İsviçre Gelişim ve İşbirliği Ajansı'nın yanı sıra Kızılhaç ve BM kuruluşlarıyla Suriyeli mültecilere destek sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Burkhalter, İsviçre Gelişim ve İşbirliği Ajansı'na ayırdıkları insani yardım bütçesini 2 milyon İsviçre Frankı arttırdıklarını belirterek "Bu hafta Kızılhaç'a, BM'ye ve diğer yardım programlarına yardımımızı arttırma kararı aldık. Ayrıca Suriye'den gelen kişilere kucak açan Lübnan'ın kuzeyindeki ailelere de yardımlarımızı doğrudan eylemle arttıracağız" dedi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile iki ülke arasındaki ilişkileri görüşen Burkhalter, İsviçre'nin Lübnan'a ve Süleyman'ın istikrar yönündeki çabalarına verdiği desteği vurgulayarak bölgedeki olayların Lübnan'ı kötü bir şekilde etkilememesi gerektiğini belirtti. Burkhalter, Ortadoğu'da demokratik değişimin şiddetten kaçınarak sağlanmasının önemli olduğunu kaydederek "Suriye konusunda İsviçre her zaman siyasi çözümün çok fazla acı yaşanmaması için önemli olduğunu söyledi. Bütün taraflara bu durumun uluslararası ceza mahkemesi ve insanlığa karşı suçlar göz önünde tutularak incelenmesinin önemli olduğunu söylemek istiyoruz" şeklinde konuştu. - BEYRUT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mişel Süleyman İsviçre Beyrut Lübnan Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title