Haberler

    Jean-Marie Le Pen'den Kızına Karşı Atak

    Abone Ol

    Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin (FN) kurucusu Jean-Marie Le Pen'in partiden ihraç edilmesinin ardından baba-kız arasında yaşanan kriz büyüyor.

    Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin (FN) kurucusu Jean-Marie Le Pen'in partiden ihraç edilmesinin ardından baba-kız arasında yaşanan kriz büyüyor. Le Pen'in ihraç kararını yargıya götürmesi bekleniyor.

    87 yaşındaki politikacı parti lideri kızı Marine Le Pen'e sitem etti: "Kurduğunuz siyasi hareketin yönetimi tarafından eziyete uğramanın ve de bu hareketin başkanı kızınızsa, çok ağır olduğunu düşünüyorum."

    Jean-Marie Le Pen kızı tarafından kurulan tuzağa kurban gittiğini ifade etti. Ulusal Cephe yönetimi ise Le Pen'in "çizgiyi aştığı için" partiden ihracına karar verildiğini savundu.

    Göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen FN'i 1972'de kuran Le Pen 2011 yılına kadar partinin başkanlığını yürüttü. Baba Le Pen ile parti liderliğine gelen kızı Marine Le Pen arasında yaşanan görüş ayrılıkları son dönemde sık sık gündeme geldi.

    Jean-Marie Le Pen'in Yahudi karşıtı ve ırkçı söylemleri kızını uzun süredir rahatsız ediyordu. Fransa'da 2017'de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri ön

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 21 Ağustos 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Jean Marie Le Pen Fransa Dünya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title