Haberler

İsrail Kabinesinden 'İran' kararı

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail medyasında, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin dünkü toplantısında, İran'ın füze saldırılarına, ABD ile koordine edildikten sonra "güçlü bir karşılık" verilmesi kararı alındığı öne sürüldü.

Tüm dünya İran tarafından füze saldırısına uğrayan İsrail'in nasıl ve ne zaman karşılık vereceğini konuşurken İsrail Kabinesinin İran'a füze saldırıları nedeniyle karşılık verme kararı aldığı öğrenildi.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonundaki haberde, dün düzenlenen Güvenlik Kabinesi toplantısında İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırılarına verilecek karşılığın ele alındığı belirtildi. Haberde, İran saldırısına ABD yönetimi ile koordine edildikten sonra "güçlü bir karşılık" verilmesi kararının alındığı, İsrail'in İran'daki "stratejik bölgeleri" hedef almayı planladığı öne sürüldü.

Kabineden karar çıktı, İsrail bu gece Tahran'ı vuruyor mu?

AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE GELDİ

İsrail'in BM Temsilcisi Danny Danon, BM Genel Merkezi'nde yaptığı basın açıklamasında, dün İran'ın İsrail topraklarına gerçekleştirdiği füze saldırısını gazetecilere değerlendirdi. İran'ın, eski Hamas lideri İsmail Heniyye ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesine karşılık yaptığını belirttiği misillemenin "savunma amaçlı olmadığını" belirten Danon, "Bu, sivil nüfusa yönelik hesaplanmış bir saldırıydı." dedi. Danon, "İsrail, böyle bir saldırganlık karşısında sessiz kalmayacak. İsrail, karşılık verecek. Cevabımız belirleyici olacak ve evet, acı verici olacak." ifadesini kullandı.

"ULUSLARARASI HUKUKA UYGUN OLACAK"

Danny Danon, İsrail'in vereceği karşılığın, "İran'ın aksine uluslararası hukuka tam olarak uygun olacağını" iddia etti. İran'ın, İsrail'e karşı düzenlediği saldırının ardından BM Güvenlik Konseyi'ne mektup gönderme "cüretinde" bulunduğunu söyleyen Danon, bunu "küstahlık" olarak değerlendirdi.

Kabineden karar çıktı, İsrail bu gece Tahran'ı vuruyor mu?

"ORTA DOĞU'DA HERHANGİ BİR YERİ VURABİLİRİZ"

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de daha sonra yaptığı açıklamada, İran'a karşılık verileceğini bildirdi. Halevi, "İsrail Ortadoğu'da herhangi bir yeri vurabilir" dedi.

GALLANT: İSRAİL'DE YAŞAMAK KANLA AĞIR BİR BEDEL ÖDEMEYİ GEREKTİRİYOR

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun, kara saldırısı başlattığı Lübnan'da üçü yüzbaşı olmak üzere 8 askerin öldüğünü duyurmasının ardından sosyal paylaşım sitesi X hesabından yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Gallant, açıklamasında, son 24 saatte hem Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda ölen askerler, hem de Tel Aviv yakınlarındaki Yafa kentinde düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 7 sivil için üzüldüklerini belirtti. Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda ölen askerlerin ailelerine "acı haberin ulaştığını ve acı kayıpların katlandıkları ağır bedelleri yansıttığını ifade eden Gallant, "İsrail'de hayatı sürdürmenin teminatı, kanla ağır bir bedel ödemeyi gerektiriyor." ifadesine yer verdi.

İsrail ordusu, 30 Eylül'de Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını bildirmişti. İsrail ordusunun, kara saldırısı başlattığı 30 Eylül'den bu yana Lübnan'daki çatışmalarda 8 İsrail askeri hayatını kaybetmişti.

Kabineden karar çıktı, İsrail bu gece Tahran'ı vuruyor mu?

İRAN'IN İSRAİL'E FÜZE SALDIRILARI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün İran'ın "ulusal güvenliğini" hedef alan İsrail'e füze saldırısı düzenlendiğini bildirmişti. Saldırının Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık düzenlendiği belirtilmişti. İran devlet televizyonu da İsrail'e yaklaşık 200 füze atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığını duyurmuştu. Füzelerin fırlatılmasının ardından başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı görüntülü açıklamada, füze saldırısıyla İran'ın "büyük bir hata yaptığını ve bedelini ödeyeceğini" söylemişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Politika Tahran İsrail Dünya İran Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (43)

ibrahim mercanoğlu:

abd köpeği israil

Yanıtla16261
Hasan Aykuş:

Yok tam tersi israilin köpeği ABD...

240
Cengizhan Kaygusuz:

İsrail köpeği ABD

129
Ahmet Çakır:

asıl köpek Abd.itrail onun tasmasını tutuyor.abd ve dünya ekonomileri bu katillerin elinde

126
İbrahim Demirel:

Burada 3-5 kişi var, Vefa, sade, savaş diye. Belli ki İsrail bunları maaşa bağlamış ama unutmayın mamanızı da keserler bir gün. Hak din olan İslam galip gelecektir. Ne yaparsanız yapın boşa bitiremeyeceksiniz.

Yanıtla26162
Marko Apostolidis:

dediğin kurana ters bir iddia... osmanlı kaç yerde güzel dayaklar yedi, mesela 1402 yada Malta'da osmanlıyı denize döktüler... işte mesela bu iki olay kurana uygun....kim kazanacak yada kaybedecek buna sadece Allah karar verir

82
Black Eagle:

Aynen dediğin gibi insanlıktan nasibini almamış 3-5 adam var dicem de adam demeyeyim, gereksiz tipler işte, toynaklarıyla basıl yorum yazıyorlar ben onu merak ediyorum

16
Wingchun07 null:

hadi len

14
VEFA:

Böyle dünyaya hakim olacağını düşünerek tarihten silinen nice dinler vardır. Dön de bir bak İslam dünyası dediğiniz dünya ne halde. Ya da dur boş er. Makarnayı bırak sen, daha iyi!....

32
BARBAROS:

Bunlarda yakında bir operasyon yer. Türkiyede gündem baş dönderiyor.

31
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title