Haberler

Kasırgada tuzlu suyla dolan park halindeki Tesla marka araç alev aldı

Güncelleme:
Abone Ol

Florida'da yaşanan Kasırga Helene sonrasında bir Tesla'nın alev aldığı görüntüler paylaşıldı. Tuzlu suyla dolan bir garajda park halindeki aracın alev aldığı ve bir dakika içinde tüm aracı sardığı görüldü. Olay, elektrikli araç sahiplerine uyarı olarak yayınlandı. Kasırga, Florida'nın yanı sıra Kuzey Carolina ve diğer Güneydoğu eyaletlerini de etkiledi. Şiddetli rüzgarlar ve yoğun yağışlar bölgede büyük hasara yol açtı ve en az 91 kişi hayatını kaybetti.

Florida'da yaşanan Kasırga Helene'in ardından, yetkililerin paylaştığı bir güvenlik kamerası görüntüsü, elektrikli araç sahiplerini uyarmak amacıyla yayınlandı. Görüntülerde, tuzlu suyla dolan bir garajda park halindeki bir Tesla'nın alev aldığı görülüyor.

Pinellas İlçesi yetkilileri tarafından Cumartesi günü paylaşılan videoda, yangının aracın altında başladığı ve bir dakikadan kısa sürede tüm aracı sardığı görülüyor. Olay sırasında garaj hızla dumanla doldu.

Kasırga Helene, Florida'nın yanı sıra Kuzey Carolina ve diğer Güneydoğu eyaletlerini de etkiledi. Fırtına sonucu en az 91 kişinin hayatını kaybettiği ve bu sayının artabileceği belirtiliyor. Şiddetli rüzgarlar ve yoğun yağışlar bölgede büyük hasara yol açtı.

Yetkililer, sel sularının ulaşımı zorlaştırması nedeniyle afet bölgelerine yardım ulaştırmakta güçlük çekiyor. Başkan Biden, fırtınanın gücünü "şaşırtıcı" olarak nitelendirdi ve etkilenen eyaletlere tam destek sözü verdi.

Kasırga Helene, Perşembe gecesi saatte 225 km hıza ulaşan rüzgarlarla Kategori 4 fırtına olarak Florida'ya ulaştı. Daha sonra Georgia, Carolinalar ve Tennessee'yi de etkisi altına aldı, yüzlerce su kurtarma operasyonunun yapılmasına neden oldu.

Kasırgada tuzlu suyla dolan park halindeki Tesla marka araç alev aldı

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Carolina Teknoloji Güvenlik Otomobil Florida Dünya Güvenlik Otomobil Teknoloji Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (5)

Martin Sikertel:

E bundan normal ne var ki? Tuzlu su iletkendir; kısa devreye ve aracın bataryasında aktivasyona neden olur. Elektrikli arabaların teknolojisi ve güvenliği henüz iyi bir seviyeye gelemedi; uzak durun.

Yanıtla310
sade vatandaş:

şimdi boşuna bu araçları kötülemek anlamsız adam enayilik edip almış böyle bir durumda çözümü bataryayı boşaltmak diyeceğim ama onuda söylemeye dilim varmıyor çünki hangi batarya olursa olsun boşalıp şarj etmediğinizde ömrü kısalıp rahmetli oluyor elektirikli araçlar benzinli mazotlu araçlardan daha tehlikeli koltuğun altında her an patlayacak bir bombayla seyahat ediyorsunuz o yüzden kimseye zenginde olsa elektirikli araç almasını tavsiye etmem ikinci eldede değeri mühtiş şekilde düşüyor

Yanıtla35
Selim AYDOĞAN:

Dünya 10-15 seneye kalmaz elektrikli araç çöplüğüne döner.

Yanıtla33
Kadirİbo:

herkes yine bilmeden yorumlar yapıp durmuş. yabancı kaynaklarda yayınlanan raporlarda benzinli araçlarda yanma oranı elektrikli araçlara göre daha fazla. en fazla yanma riski hibritte. Normal şartlarda bataryalar izole edilmeli. bu araçta izolasyonun zarar görmüş olması muhtemel yine de üretim hatası olabilir. ayrıca son teknolojide lfp bataryalar artık tutuşmuyor.

Yanıtla42
Martin Sikertel:

Bilmeden yorumu yapan sensin. O yabancı kaynaklar araçların satışını arttırmaya çalışıyor; akla mantığa yakın konuş, tuzlu suyu yiyip de kısa devre yapmayan, yanıp tutuşmayan batarya yok. Aklın yok fikrin var!

11
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title