Haberler

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan "Yıkım olur" yanıtı geldi

Güncelleme:
Abone Ol

Attığı onlarca füzeyle İsrail'in kuzeyini küle döndüren Hizbullah'ın savaşa girmesini "Kıyamet senaryosu" olarak değerlendiren Tel Aviv yönetiminin korktuğu başına geliyor. İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi saldırıya geçmeye hazır olduklarını açıklarken, Hizbullah İsrail'in savaşı genişletmesi durumunda yıkımla karşılık vereceklerini duyurdu. Askeri yetkililer, 60 bin savaşçısı bulunan Hizbullah'ın Hamas'tan çok daha güçlü silahlara sahip olduğunu vurguluyor.

İsrail'in 7 Ekim sonrası başlattığı savaşta en büyük korkusu çatışmalara Hizbullah'ın da dahil olmasıydı. Hamas'tan çok daha güçlü silahlara sahip olan Hizbullah'ın savaşa girmesi İsrail için bir kıyamet senaryosu olarak değerlendiriliyordu.

İSRAİL'İN TEHDİDİNE HİZBULLAH'TAN YANIT GECİKMEDİ

Attığı onlarca füzeyle İsrail'in kuzeyini alev alev yakan ve büyük bir bölgeyi küle çeviren Hizbullah'a yönelik tehdit tansiyonu yükseltti. İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi saldırıya geçmeye hazır olduklarını duyururken, Hizbullah Tel Aviv'in savaşı genişletmesi durumunda sonucun büyük bir yıkım olacağı yanıtını verdi.

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan 'Yıkım olur' yanıtı geldiHizbullah saldırısı sonrasında İsrail'de çıkan yangınlar

60 BİN SAVAŞÇISI VAR

Hizbullah'ın tam zamanlı ve yedek askerler de dahil olmak üzere toplamda 60.000 savaşçısının olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca 2006 yılında 14 bin olan füze stokunun da şu anda 150 bine çıktığı düşünülüyor.

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan 'Yıkım olur' yanıtı geldi

17 YIL İÇİNDE BÜYÜK İLERLEME KAYDETTİLER

Analistler, Hizbullah'ın son 17 yılda askeri yeteneklerini önemli ölçüde geliştirdiğini, hassas güdümlü füzelerden oluşan geniş cephaneliği ve binlerce deneyimli savaşçısı ile İsrail için çok ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekiyor.

İSRAİL SAVAŞ KABİNESİ GERİLİM ÜZERİNE TOPLANIYOR

Öte yandan İsrail Savaş Kabinesi'nin Lübnan sınırındaki gerilimi görüşmek üzere bir araya gelme kararı aldığı ifade edildi. Lübnan Hizbullahı'ndan bir yetkili de basına yaptığı açıklamada, sınırda savaşı genişletip genişletmeyecekleriyle ilgili değerlendirmede bulunarak 'dayatma durumunda savaşacaklarını' söyledi.

Kıyamet senaryosu gerçek oluyor! İsrail'in saldırı tehdidine Hizbullah'tan 'Yıkım olur' yanıtı geldi

"KARARIMIZ SAVAŞI GENİŞLETMEK DEĞİL"

Hizbullah liderinin yardımcısı Sheikh Naim Qassem da El Cezire'ye yaptığı açıklamada, İsrail'le olan çatışmaları genişletmeye çalışmadıklarını ama kendilerine böyle bir dayatma olması durumunda savaşmaya hazır olduklarını söyledi. Reuters haber ajansının aktardığına göre, Naim Qassem, Hizbullah'ın kararının 'savaşı genişletmek' olmadığını ancak böyle bir dayatma olması durumunda da bu savaşı yürüteceklerini anlattı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Tel Aviv İsrail Güncel Dünya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (35)

Uğur SARIKAYA:

Biz ne zaman dahil olacağız hadi artık

Yanıtla50744
VEFA:

Ellerini ovuşturanlar varmış Türkiye yi de bir yerinden katsak da sonunda önlerine bir Sevr anlaşması daha koysak diye.. Bu sefer Atatürk gibi bir ulu önderimiz de yok. Dahil olsak mı ki, ne dersin?...

32351
VEFA:

@deprem zede tarih bu milleti gereksiz savaşlara sokarak mahfına neden olan liderlerlerle doludur. Atatürk gibi liderler dünyada 100 yılda bir ancak gelir, o da en zor zamanımızda bize nasip olmuştur. Bunun Dünya farkına vardı. Ulu Önder Atatürk'ün hakkını teslim etti. Bir siz ve sizin gibiler farkına varıp da, kıymetini anlayıp,hakkını teslim edemediniz. Çok YAZIK!...

8455
deprem zede:

vefacık lazım olduda bu ülkede vatanı için canını verecek milletinin önün önderlik edecek vatan evladı çıkmadı mı? Dön bir tarihe bak.

1197
VEFA:

Uzaktan sallamanın konforu, MÜTHİŞ!...

1417
murat:

Cok beklersin

58
Erol Birol :

Bekle bir gece ansızın gideceğiz. Uğur kardeşim.

58
Mustafa Karacalar:

hicbir zaman

15
Rıdvan Polat:

Ben şimdiye kadar hiçbir Müslüman ülkesinin Yahudilere üstünlük sağladığını görmedim Müslümanlar boş laf ediyor

Yanıtla23661
faruk merttürk:

İran ve Hizbullah, Donkişot ve sancopanco gibi.

01
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title