Haberler

KKTC lideri Tatar, Kıbrıs Türklerinin yaşadıklarını Haberler.com'a anlattı: O geceyi unutamıyorum

Güncelleme:
Abone Ol

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur ve Gökay Kalaycıoğlu'na özel konuştu. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü vesilesiyle konuşmasına şehitlerimizi anarak başlayan Tatar, harekat öncesi Kıbrıs Türk'ünün çektiği sıkıntıları dile getirerek, "Savaşın içinde büyüdüğümüz için mutlu bir çocukluğumuz olmadı. 3 yaşındaydım, Rumlar tarafından öldürülen komşularımı hiç unutamıyorum. O geceyi unutamıyorum." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Haberler.com'a verdiği özel röportajda, Kıbrıs Barış Harekatı öncesi bölgedeki atmosferi anlattı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde, Haberler.com anlamlı bir özel röportaja imza attı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur ve sunucu Gökay Kalaycıoğlu'na önemli açıklamalarda bulundu.

"ÇOCUKLUĞUMU YAŞAYAMADIM"

Kıbrıs Barış Harekatı öncesi dönemde yaşadıklarından bahseden Tatar, "Çocukluğumu yaşayamadım. Savaşın olduğu bir adada her şey dışa bağımlı. O zamanlarda herkesin 30 Kıbrıs Lirası aldığı bir karar açıkladılar. Bu öyle hiç de büyük bir para değildi. Böyle olunca toplumda bir adalet duygusu güçlendi" ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Çocukluğumu yaşayamadım

"O GECEYİ UNUTAMIYORUM"

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türklerinin yaşadıkları acıları anlatarak, "Savaşın içinde büyüdüğümüz için çok mutlu bir çocukluğumuz olmadı. 3 yaşındaydım, Rumlar tarafından öldürülen komşularımı hiç unutamıyorum. O geceyi unutamıyorum. Annem babama, 'Bir mahalle gelseler bizi de öldüreceklerdi' demişti. Tabi dünyada acılar var, Gazze'de, Ukrayna'da, Bosna'da olduğu gibi... Kıbrıs Türkü çok bedeller ödedi, şehitler verdi. Sırf Türk olduğu için kurşuna dizilen bir terörle karşı karşıya kaldık. Türkiye buraya müdahalesini 1960'lı yıllarda da yapmak istedi. Ama bir türlü bunu gerçekleştiremedi. ABD tehdit etti." şeklinde konuştu.

"BARIŞ HAREKATI KENDİ BAŞINA BÜYÜK BİR OLAY"

Tatar sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kıbrıs Barış Harekatı kendi başına büyük bir olaydır. Sayın Bülent Ecevit'in basıon toplantısını dinlediğimde inanın tüylerim diken diken oldu. Tabii Başbakanımız Necmettin Erbakan, Türk Silahlı Kuvvetleri. Bu herkesin başa çıkabileceği bir iş değildi.

"RUMLAR TÜRK HALKINI DENİZE DÖKMEK İÇİN HER TÜRLÜ OYUNA GİRMİŞTİ"

350 yıldan fazla bir dönem Türkiye burayı yönetmiş. Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türkiye kendi soydaşlarının, Kıbrıs halkının can ve mal güvenliğini kurtarıyor. Ayrıca buradaki duruşuyla, yaptıklarıyla KKTC'nin temelleri atılıyor. Bunlar Kıbrıs Türkleri için çok değerlidir. İyi ki bu harekat başarıyla gerçekleşti. Türkiye de burada kendi güvenliğine yönelik bir takım avantajlar elde etti. Rumlar Türk halkını denize dökmek için her türlü oyuna girmişti.

"BİZİM DIŞA AÇILAN PENCEREMİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ"

Şu anda Annan Planı olsaydı Kıbrıs'ta Türkler çok zorluk çekecekti. Böyle bir durum olsaydı Kuzey ve Güney Avrupa Birliği'ne girecekti. Ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği'nde olmadığı için orada ciddi sıkıntılar yaşanacaktı. Sonuçta bizim dışa açılan penceremiz Türkiye Cumhuriyeti'dir. O yüzden bizim şu andaki siyasetimiz egemen eşitlik, eşit uluslararası hukuktur. Bu konuda geri adım atmamamız lazım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunu sık sık ifade etmektedir. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yine benzer şeyleri söylemiştir.

"ŞARTLARIMIZ KABUL EDİLİRSE MASAYA OTURABİLİRİZ"

Görüşmenin ana teması iki devletli çözüm olacaktır demiştir. Şu anda sıkıntımız direkt uçuş, temas olmadığı için maliyetli. Bu konularda temennim birlik ve beraberlik içerisinde, Türkiye'ye uyum içerisinde bunu geleceğe taşıyabilmektir. Müzakere etmek için sadece masaya oturmak olmaz. Masaya oturmadan da müzakere edebilmelisiniz. Bizim şartlarımız kabul edilirse o zaman masaya oturabiliriz. Toplumda da büyük bir dinamizm görüyorum."

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Dünya

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kıbrıs Barış Harekatı Gökay Kalaycıoğlu Bedia Teymur Ersin Tatar Politika Kıbrıs Kıbrıs Dünya Tatar Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

Üveys Uyanık:

en azından çocukluğunu tek yasayamamissin bizde hiç yasayamadan olecez bu gidişle az kaldı en fazla iki yil

Yanıtla104
Fatih Sultan:

Sen Türk olduğunu unutsan da düşmanın unutmaz diye bir söz var. Diri olalım, birlik olalım.

Yanıtla04
OZDEN ERDINC:

Ersin Tatar 1960 doğumludur , yani savaş zamanı 13 yaşındaydı , 3 değil

Yanıtla31
ferhat yörük:

Adam savaş öncesi durumu anlatiyor. Savaş olana kadar onlarca yıl zulüm gördü oradaki Türkler. Elinin altında internet var short videolarina bakana kadar araştırma yap biraz

02
YCLKTS null:

dokunana dalariz. kırmızı cizgimiz. tüm vatan topraklari

Yanıtla03
Yusuf Yorulmaz:

Kıbrıs Türkleri, Türkiye yi sevmiyor.

Yanıtla20
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title