Haberler

Kosovalı Bakanın Sözlerine Tepki

Abone Ol

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj'ın, Priştine’de çıkan “Zëri” gezetesine verdiği mülakatta, "Ajandamız tekrar Avrupa’ya dönüştür.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj'ın, Priştine'de çıkan "Zëri" gezetesine verdiği mülakatta, "Ajandamız tekrar Avrupa'ya dönüştür. Kosova'ya İslam'ın ithal edilmesi ya da ihraç edilmesi gerekmez" sözlerine Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Klinaku'dan tepki geldi. Klinaku, "Kosova Dışişleri Bakanı, başörtülü çocukların eğitim görmesi yasaklamalarıyla onur duymaktadır. Başörtülü çocukları eğitimsiz bırakan bir Bakan'ın Avrupa kültürüne sahip olduğundan söz edilemez" dedi.

Kosova Dışişleri Bakanı Hoxhaj, Kosova ve vatandaşlarının, tarih, coğrafya ve kültür bakımından Avrupalı olduğunu söyleyerek, "Ajandamız tekrar Avrupa'ya dönüştür. Kosova'ya İslam'ın ithal edilmesi ya da ihraç edilmesi gerekmez" ifadesini kullandı.

Hoxhaj'a ilk tepki Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Klinaku'dan geldi. Bakan Hoxhaj'ın sözlerine sert tepki gösteren Klinaku, Hoxhaj'ı "Arnavutlara karşı çıkan bir uşak" ve "Avrupa kültüründen yoksun bir şahıs" olarak niteledi.

"Kosova Dışişleri Bakanı, başörtülü çocukların eğitim görmesi yasaklamalarıyla onur duymaktadır. Başörtülü çocukları eğitimsiz bırakan bir Bakan'ın Avrupa kültürüne sahip olduğundan söz edilemez. Bu açıklamalarla Bakan Hoxhaj, İslam ülkelelerinden Kosova'yı tanımaları nasıl sağlayabilir? Türkiye ile ilişkileri nasıl geliştirebilir?" şeklinde konuşan Abdullah Klinaku, Facebook sayfasında yer verdiği tepkisinde, Bakan Hoxhaj'ın "Arnavutlar'a karşı çalışan bir uşaktan başka bir şey olamayacağını" yazdı.

Klinaku, Adalet Partisi Genel Başkanı ve Kosova Sağlık Bakanı'nın aynı zamanda siyasi danışmanı görevini de yürütüyor.

Kosova İslam Hareketi (LİSBA) ise, son dönemde İslam dini ve Müslümanlara aralıksız olarak yapılan saldırılara dikkat çekti.

LİSBA tarafından medyalara dağıtılan yazılı açıklamada, "Bu ülkenin vurguncuları tarafından İslam dini ve Müslümanlara yönelik saldırıların amacının özünde, bireysel ve grupsal kazançlar sağlamanın yanı sıra, milli irade ve din karşıtı yabancılara hizmet ederek, halkın kimliğini değiştirmek niyeti yatmaktadır" ifadesine yer verildi.

Yazılı açıklamada, "Kosova'ya ithal İslam gerekmez" şeklinde açıklama yapan Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj'a da tepki gösterildi.

LİSBA, Bakan Hoxhaj'ı, Kosova devleti ve halkını yok etmek isteyen grupların çıkarları için çalışmakla suçladı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Enver Hoxhaj Priştine Kosova Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title