Haberler

Kriz onları da vurdu! Ünlü hamburger devi iflas bayrağını çekti, şubelerini tek tek kapatıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Küresel ekonomik kriz çok sayıda şirketin iflas bayrağını çekmesine neden olurken halkaya son eklenen ise ABD'nin önde gelen lüks burger zincirlerinden BurgerFi oldu. Şirketin 500 milyon dolara varan borçları ve azalan satışları nedeniyle iflas başvurusunda bulunurken BurgerFi'nin birçok şubesi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Delaware'de yapılan iflas başvurusuyla BurgerFi, restoran sektöründe yaşanan iflas furyasına katıldı. Şirketin borçlarının 500 milyon dolara kadar ulaştığı ve geleceğinin belirsizlik içinde olduğu açıklandı. İflas başvurusunun ardından gözler, zincirin bundan sonraki adımlarına çevrildi.

162 RESTORAN İŞLETİYOR

BurgerFi ve Anthony's Coal Fired Pizza'yı bünyesinde bulunduran şirket, toplamda 162 restoran işletiyor. New York'ta kısa süre önce açılan yeni BurgerFi şubesi de dahil olmak üzere birçok lokasyon kapanma riski taşıyor.

Rakipleri Shake Shack ve Five Guys ile rekabet eden BurgerFi, 102 restoranında yaklaşık 11 dolara cheeseburger sunuyor. Florida merkezli şirket, geçtiğimiz ay iflas tehlikesinin arttığını duyurmuş ve Ağustos ayı itibarıyla kasasında yalnızca 4.4 milyon dolar kaldığını bildirmişti.

Kriz onları da vurdu! Ünlü hamburger devi iflas bayrağını çekti, şubelerini tek tek kapatıyor

MÜŞTERİLERİ BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞIYOR

Geçen yıl 14 şubesini kapatan BurgerFi, 2024 yılının ilk çeyreğinde 8 restoranını daha kapatmıştı. İkinci çeyrekte 18.4 milyon dolarlık zarar açıklayan şirket, hayranları ve çalışanları için üzücü bir tablo çizdi. ABD genelinde halen 102 BurgerFi şubesi faaliyet gösterirken, Anthony's Pizza'nın ise 60 restoranı bulunuyor. Bu lokasyonların çoğu Florida, Maryland, Kuzey Carolina, New York ve Indiana eyaletlerinde yer alıyor.

BurgerFi, Delaware'deki iflas mahkemesine mali durumu düzeltmeye yönelik bir plan sunmazken, uzmanlar bu başvurunun Rubio's, Red Lobster ve Buca di Beppo gibi diğer zincirlerin izlediği yola benzediğini belirtiyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ekonomi Finans Yaşam Dünya Finans Yaşam Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (19)

Naci Büyükkal:

Görüyorsunuz İşte.. Dünya'da kriz var. Sadece Türkiye'de değil..

Yanıtla278106
koray hüseyin kılıç:

naci sana meeeeeee diyorum

516
Hasan Çetin:

abi maşallahın var herşeye bir yorumun var :D

23
Fatih Turk:

Bence kriz değil boykot ise yaramış gibi gözüküyor

Yanıtla67100
Özcan Özcan:

YARAMIŞ MI ?O ZAMAN HEMEN GİDEYİM BİR BURGER YEMEYE EN PAHALISINDAN HEM DE.

103
Musa Kaya:

Boykotmy? :D BurgerFi ismini ilk defa duyduguna eminim ve sadece Amerikada var bu marka neyin boykotu? Boykotla kafayi yemissiniz :)

210
Umut Yılmaz:

Burgerfiyi nerde gördünde boykot ettin

16
İbrahim Coşkun:

Adamların tüekiyede şubesi yok

14
gunay yanug:

Adını ilk defa duydum

Yanıtla274
Ercan Sönmez:

Bence fastfood zincirleri sigaradan bile zararlı. Temel felsefeleri obez bir dünya oluşturmak.

Yanıtla570
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title