Haberler

"Ladin de Terörist, ABD de Terörist"

Abone Ol

Libya Lideri Kaddafi, İtalyan Milletvekillerine Seslendi: İran Mollalardan Memnunsa, Kuzey Kore İçine Kapanıklığı ile Yaşamayı Seçiyorsa Kime Ne?

Libya lideri Kaddafi, İtalyan milletvekillerine seslendi: İran mollalardan memnunsa, Kuzey Kore içine kapanıklığı ile yaşamayı seçiyorsa kime ne? Terörün gerekçelerini anlamamız lazım. Bin Ladin de terörist, ABD de terörist!

LİBYA lideri Muammer Kaddafi, 1996’da çadırında ağırladığı ve "Türkiye’nin NATO üyeliği, Kürtlerin hakları" gibi konulardaki suçlayıcı sözleriyle dönemin başbakanı Necmettin Erbakan’a yaşattığı kabusu İtalyan yetkililere ’deplasmanda’ yaşatıyor.

Muhalefetteki senatörlerin "bir diktatöre bu onur verilmez" gerekçeli boykotu üzerine Senato ana salonu yerine hemen yanındaki daha "düşük profilli" Giustiani Sarayı’nda konuşmak zorunda kalan Kaddafi, İtalya’da resmen "diktatörlüğü ve terörizmi" savundu. "İran mollalardan memnunsa, Kuzey Kore içine kapanıklığı ile yaşamayı seçiyorsa, Afganistan iç savaşla mutluysa kime ne?" diyen Libya lideri, "Örneğin Saddam Hüseyin zamanında Irak’ta terör yoktu. Diktatörse halkın seçtiği diktatöre saygılı olmalıyız" dedi.

Irak aşırı dinci

1988’de 270 kişinin öldüğü Pan Am uçağına yönelik saldırıda sorumluluğu kabul eden ve tazminat ödeyen Libya lideri "terörizme anlayış" istedi:

Berlusconi ise "Ömer Muhtar fotoğraflı" şovuyla kendisini zor durumda bırakan, hatta "boynum tutuk" mazeretine rağmen kendisini karşılamasını şart koşan Albay Kaddafi’de "derin bir bilgelik" müşahede ettiğini söyledi.

Çöl Aslanı, İtalya’nın "Geceyarısı Ekspresi" gibi

İTALYANLARIN "Geceyarısı Ekspresi" olarak bilinen, Ömer Muhtar’ın İtalyanlara direnişini anlatan ve Kaddafi’nin maddi katkılarıyla çekilen "Çöl Aslanı" filmi 28 yıl sonra ilk kez dün gece şifreli Sky TV’de sansürsüz olarak yayınlandı. İtalya için kabus olan ve yönetmenliğini Mustafa Akkad’ın üstlendiği filmde Anthony Quinn Ömer Muhtar’ı canlandırmıştı. Film düne kadar İtalya’da yasaklıydı.

Bilgi notu

Sanayisi yabancı enerjiye bağımlı olan İtalya, bu ihtiyacının üçte birini petrol ve gaz zengini Libya’dan karşılıyor. İtalyan petrol devi Eni’nin Libya’da yatırımı var.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title