Haberler

Lübnan Dışişleri Bakanı: Nasrallah, İsrail tarafından öldürülmeden önce ateşkesi kabul etmişti

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail'in önceki gün kara harekatı başlattığı Lübnan'da Dışişleri Bakanı Abdullah Bu Habib'den gündem yaratacak bir açıklama geldi. Habib, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesinden hemen önce ateşkesi kabul ettiğini söyledi.

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'yi kan gölüne çevirip on binlerce Filistinliyi katleden İsrail, savaşı Lübnan'a yaydı. Önceki gün ülkeye kara harekatı başlattığını duyuran İsrail ordusu, 27 Eylül Cuma akşamı Dahiya'da Hizbullah'ın ana karargahını hedef aldığı saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmüştü.

OPERASYONDA 80 ADET BOMBA KULLANILMIŞTI

Saldırıda en az 80 adet sığınak delici bomba kullanılırken Reuters'a konuşan bir İsrailli kaynak, İsrail'in 20 yıldır istihbarat çalışmalarını Hizbullah'a yoğunlaştırdığını ve Nasrallah'ı istediği zaman, merkez dahil, vurabileceğini öne sürmüştü.

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN CANLI YAYINDA OLAY SÖZLER

Nasrallah'ın İsrail operasyonuyla öldürülmesinin yankıları sürerken dün akşam bir canlı yayına katılan Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Bu Habib'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

İSRAİL'DEN KİRLİ OYUN

Bakan Habib, CNN'e verdiği özel röportajda Hizbullah lideri Nasrallah ve Lübnan'ın İsrail ile ateşkese onay verdiğini, bunu İsrail hükümetine ve Amerika ile Fransa'ya ilettiğini, Netanyahu'nun da kabul ettiğini ancak İsrail'in bu anlaşmadan hemen sonra Nasrallah'ı öldürdüğünü söyledi.

NASRALLAH'IN DAMADI DA ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Arap ve Lübnan basınında yer alan haberlerde eski Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın damadının İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği hava saldırısında öldüğü bildirildi. Haberlere göre, İsrail'in dün Şam'ın Mezzeh semtindeki 3 katlı bir binaya gerçekleştirdiği hava saldırısında Nasrallah'ın damadı Hasan Kasir öldürüldü. Kasır, aynı zamanda İsrail Ordusu tarafından dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gerçekleştirilen bir hava saldırısında öldürülen üst düzey Hizbullah komutanı Muhammed Cafer Kasir'in kardeşiydi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Hasan Nasrallah Politika İsrail Lübnan Dünya Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (26)

Blackened:

İsrailin barış ile işi hiçbir zaman olmadı ki

Yanıtla8352
Marko Apostolidis:

aynen... israil toprak derdinde.

15
Mutlu Can:

Öldükten sonraki açıklamanın bir hükmü yok. Savaş isteyen sadece itrail. Ateşkes de yapsalar durmayacak os çocukları.

Yanıtla4199
Mr Wagyu:

Orta Doğu'da tekrar istikrarın sağlanması, huzurun tahsis edilmesi için İsrail'in bölgeyi kontrol altına alması elzemdir

Yanıtla1346
Mehmet Bilge:

Kuduz köpek mi barışı tahsis edecek. :)

15
Mehmet Karaca:

ECNEBİ

14
3.DünyaSavaşı:

İsrail kendi sonunu hazırlıyor... Henüz daha bir devlet ile savaşa tutuşmadılar. sadece iki örgütü bahane edip sivilleri öldürmesi kolay...

13
Alparslan Türkdoğan:

Haçlı ordusuymuşmuş, peki ya üyesi olduğunuz Nato islam ordusu mu.

Yanıtla4686
NEFER OGLU:

adına kurban ol sen notoya damı erdogan soktu bu ülkeyi kendi tarihini bilmiyorsun konuşuyorsun boş boş

02
Vatansever:

Eğer ki sana bir zararı yoksa aksine yararı varsa ne olduğu fazla önemli değil

20
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title