Haberler

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Maratonu Başladı

Abone Ol

Mısır'ın devrimin ardından yüksek askeri konsey tarafından atanan eski başbakan Ahmet Şefik, halkın sesine kulak vereceğini taahhüt ederek Cumhurbaşkanlığı için kesin ve resmi adaylığını açıkladı.

Mısır'ın devrimin ardından yüksek askeri konsey tarafından atanan eski başbakan Ahmet Şefik, gelişmiş ve kalkınmış bir toplum olmaya doğru bu zor dönem de Mısır'ın liderliğini üstlenme hususundaki yeteneğine güvendiğini ve seçimleri kazanması halinde Cumhurbaşkanlık döneminin iyi bir yönetime örnek teşkil edeceğini ve Piramitlere yakın 6 Ekim bölgesinde bulunan bir otelde düzenlediği basın toplantısında konuşan Ahmed Şefik, "Bu kararını bir kardeş ve dost sıfatıyla Silahlı Kuvvetler Yüksek Meclisi Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi ile yaptığı görüşmesinin ardından aldığını, eğer Sayın Tantavi adaylığıma itiraz etseydi kesinlikle başkanlık seçimleri için aday olmayı düşünmezdim. Çünkü kendisine güvenim sonsuzdur." dedi.

Diğer Cumhurbaşkanlık adaylarından Abdülmünim Ebu-l Fettuh'un kendisine yönelik "Şefik, başkanlık için uygun biri değildir" şeklindeki açıklamasına cevap olarak ise Şefik, "Edep, ilimden daha üstündür" ifadesini kullandı.

Devrik Hüsnü Mübarek döneminde askeriyede ve sivil havacılık bakanlığını yürüttüğünü tecrübesinin olduğunu kendisinin cumhurbaşkanlığını görevini sorumluluğunu üstleneceğini kaydeden Şefik, "Silahlı Kuvvetlerin bir bireyi olarak ve "Ekim savaşı"nda

ülkemizin özgürleşmesi için savaşan biri olarak gururluyum" şeklinde konuştu.

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı İçin Adaylık Süreci 10 Mart'ta Başlayacak. Geçici Başbakan Kemal Genzuri, düzenlediği basın toplantısında, Mısır'daki geçiş döneminin de Yüksek Askeri Konseyin yetkilerini 30 Haziran'da devretmesi ile birlikte son bulacağını belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık başvurusunun 10 Mart'ta başlayacağını hatırlatan Genzuri, aynı tarihlerde anayasa yapacak olan konseyinde tespit edileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceğini açıklamayan müslüman kardeşlerin seçimlerde kime oy vereceği netleşmedi. En güçlü adaylardan eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'nın kazanma ihtimali yüksek. Bazı siyasi yorumcular müslüman kardeşler eğer süpriz bir aday çıkarmazsa Musa'ya destek vereceği yorumları yapılıyor. Eski Atom enerjisi Başkanı Muhammed El Baradey adaylıktan çekildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Ahmet Şefik Politika Dünya Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title