Haberler

Mukteda El Sadr'dan Suçlamalara Yanıt

Abone Ol

El Sadır Hareketi Lideri Mukteda El Sadr, Başbakan Nuri El Maliki'den güvenoyu çekilmesine verdiği deteği, din adamları ve imamların zulmü reddetmelerine benzetti.

El Sadır Hareketi Lideri Mukteda El Sadr, Başbakan Nuri El Maliki'den güvenoyu çekilmesine verdiği deteği, din adamları ve imamların zulmü reddetmelerine benzetti.

El Sadır, kendini Şii safını bölmekle suçlayanlara, Irak üstünde oynanan oyunları ve komplu boyutunu bekleyip görmelerini istedi. Sadr Hareketi lideri Mukteda El Sadr, yandaşlarının ülkedeki gelişmeler ve siyasi krizle ilgili sorularına yanıt vererek, Başbakan Maliki'den güvenoyunun çekilmesi konusunda Sünni kesiminin kendisine verdiği desteğe rağmen, bazı Şii tarafların Irak üzerinde oynanan oyunlar hakkında bilgi sahibi olmadıklarını ve Şii safını böldüğü yönündeki suçlamalarına karşı açıklamalarda bulundu. El Sadır, "Bekleyin ve görün, nekadar haklı olduğumu anlayacaksınız. Şii safını bozan ben değilim" dedi.

El Sadır, 6 Haziran'da Kanun Devleti Listesi yetkililerinden Sami El Askeri tarafından şii kesiminin safını bölmekle suçlanmıştı. Mukteda El Sadr yaptığı son açıklamasında tavrının hükümete karşı değil sadece Başbakan'a karşı olduğunu belirtti. El Sadr Erbil ve diğer yerlerde yapılan toplantılarda da bunun üzerinde anlaşma sağladıklarını belirtti.

SADR 28 NİSAN'DA ERBİL'DE BEŞ'Lİ ZİRVEYE KATILMIŞTI

Irak'ta kilit konumdaki siyasi liderler, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'ye karşı 28 Nisan'da Irak Bölgesel Kürt yönetiminin başkenti Erbil'de bir araya gelmişti. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Kürt Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, Şii lider Mukteda Sadr, Irak parlementosu Başkanı Usama Nuceyfi ve eski Başbakan İyad Allawi'nin katıldığı toplantıda, Başbakan Nuri El Maliki'ye 15 gün içinde yetkilerini paylaşan anlaşmaya uyması için karar alınmıştı. Maliki'nin alınan karara önem vermemesi, 5 liderden oluşan karşı taraf hükümetten güvenoyunun çekilmesini istemiş; Maliki'nin düşürülmesi için 163 milletvekilinin imzası gerekmişti. 2 gün önce Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Maliki'nin düşürülmesi için toplanan imzalar yeterli sayıya ulaşmadığını açıkladı. İmzalar 160'ta kaldı. Irak Cumhurbaşkanı, Maliki hükümetinden güvenoyunun çekilmesini öngören talebi geri çevirdi.

AHM (SSA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Mukteda El Sadr Nuri El Maliki Erbil Dünya Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title