Haberler

    Mülteciler Vize Rüşveti Olmamalı'

    Abone Ol

    Heyet özellikle göç akınlarının daha iyi yönetilmesi, 18 Mart'ta AB-Türkiye arasında varılan anlaşmanın insan hakları boyutunun yanı sıra güneydoğudaki çatışmalar, ifade ve basın özgürlüğü dahil olmak üzere Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ilişkin genel duruma dair incelemelerde bulundu.

    Heyet özellikle göç akınlarının daha iyi yönetilmesi, 18 Mart'ta AB- Türkiye arasında varılan anlaşmanın insan hakları boyutunun yanı sıra güneydoğudaki çatışmalar, ifade ve basın özgürlüğü dahil olmak üzere Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ilişkin genel duruma dair incelemelerde bulundu. Heyet başkanı Avrupa Liberal ve Demokrat İttifakı Grubu Başkanı Hollandalı Marietje Schaake, dünkü basın toplantısında, vize serbestisi müzakerelerinde Suriyeli mültecilerin rüşvet olarak kullanılmasının doğru olmadığını söyledi. Türkiye'nin çok sayıda mülteciyi misafir etmesinin önemine değinen Schaake, Türkiye ve AB arasındaki anlaşmanın aceleye getirildiğine, birçok konunun net olmadığına dikkat çekti. Vize serbestisinin 2013'te üzerinde anlaştıkları 72 kriterin karşılanması ile mümkün olduğunu belirten Schaake, "Bu 72 kriter içinde terörle mücadele kanununda değişiklik yapılması yer alıyor. AB'nin yeni bir talebiymiş gibi liderler tarafından gündeme getirilmesi doğru değil. Terörle mücadele konusunda değişiklik yapılmazsa vize serbestisi anlaşmasının hayata geçmesi konusunda umutlu değiliz" dedi. Almanya'dan Sosyal Demokratları temsilen heyette yer alan Arne Lietz de temaslarında Türk Hükümetinin terörle mücadele yasasında bir değişiklik yapılması yönünde adım atmayacağını gözlemlediğini söyledi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Marietje Schaake Türkiye Dünya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title