Haberler

NATO Savunma Bakanları Brüksel'de Toplanıyor

Güncelleme:
Abone Ol

NATO ülkelerinin savunma bakanları, yeni Genel Sekreter Mark Rutte'nin başkanlığında, İttifak'ın savunma stratejilerini ve uluslararası işbirliklerini görüşmek üzere bir araya geliyor. Toplantıda Türkiye'yi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler temsil edecek.

NATO ülkelerinin savunma bakanları, yeni Genel Sekreter Mark Rutte'nin başkanlık edeceği ilk toplantıda bir araya gelecek.

NATO ülkelerinin savunma bakanları, yeni Genel Sekreter Mark Rutte'nin başkanlık edeceği ilk toplantıda, İttifak'ın savunma ve caydırıcılığının artırılması, Ukrayna'nın desteklenmesi, Asya-Pasifik bölgesi ve Avrupa Birliği (AB) ile ortaklığın derinleştirilmesi, Kosova ile Irak'taki NATO misyonlarının faaliyetlerini görüşmek üzere bir araya gelecek.

İki gün sürecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı bugün Brüksel'deki karargahta düzenlenecek. Bu, 1 Ekim'de göreve gelen Rutte'nin başkanlık edeceği ilk toplantı olacak. Toplantıda Türkiye'yi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler temsil edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Uluslararası İlişkiler Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Politika Güvenlik Savunma Türkiye Brüksel Dünya Nato Savunma Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title