Haberler

Nepal'de bir yolcu uçağının pistten çıkıp patlaması sonucu 18 kişinin öldüğü korkunç uçak kazasına ait görüntüler yayınlandı

Güncelleme:
Abone Ol

Nepal'de Saurya Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, kalkış yaparken pistten çıkıp patladı ve 18 kişi hayatını kaybetti. Uçakta bulunan 17 teknisyen ve iki mürettebat arasından sadece pilot hayatta kaldı. Kaza sonrası havalimanı geçici olarak uçuşlara kapatıldı. Kazanın kesin nedeni henüz belirlenemedi ve soruşturma devam ediyor. Bu olay, Nepal'in hava güvenliği konusundaki endişeleri yeniden gündeme getirdi.

Nepal'de yaşanan trajik bir uçak kazası, 18 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Saurya Havayolları'na ait Bombardier CRJ 200 tipi yolcu uçağı, Katmandu'daki Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'ndan kalkış yaparken pistten çıkıp patladı.

Kaza anı, havalimanındaki görgü tanıkları tarafından kaydedildi. Görüntülerde uçağın pist üzerinde alçaktan uçtuğu, aniden yana yatarak hızla yere çakıldığı ve ardından büyük bir patlamayla alev aldığı görülüyor. Yoğun siyah dumanlar gökyüzünü kapladı.

Uçakta iki mürettebat ve başka bir uçağı onarmak üzere Pokhara şehrine giden 17 teknisyen bulunuyordu. Yetkililer, sadece pilotun hayatta kaldığını, diğer 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kaza sonrası havalimanına acil durum ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışırken, kurtarma ekipleri uçağın enkazı arasında arama çalışmaları yürüttü. Yerel medya, cesetlerin ambulanslara taşındığı üzücü görüntüleri paylaştı.

Havalimanı sözcüsü, sağ kurtulan pilotun hastanede tedavi gördüğünü belirtti. Kaza nedeniyle havalimanı geçici olarak uçuşlara kapatıldı.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, kaza sırasında hava yağışlı değildi ancak görüş mesafesi düşüktü. Kazanın kesin nedeni henüz belirlenemedi ve soruşturma devam ediyor.

Bu trajik olay, Nepal'in hava güvenliği konusundaki endişeleri yeniden gündeme getirdi. Saurya Havayolları'nın kullandığı uçakların yaklaşık 20 yaşında olduğu bilgisi de, uçak bakımı ve güvenliği konusunda soru işaretlerine yol açtı.

Nepal'de bir yolcu uçağının pistten çıkıp patlaması sonucu 18 kişinin öldüğü korkunç kazaya ait görüntüler yayınlandı

Nepal'de bir yolcu uçağının pistten çıkıp patlaması sonucu 18 kişinin öldüğü korkunç kazaya ait görüntüler yayınlandı

Nepal'de bir yolcu uçağının pistten çıkıp patlaması sonucu 18 kişinin öldüğü korkunç kazaya ait görüntüler yayınlandı

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Havacılık 3-sayfa Dünya Pilot Nepal Nepal Havacılık 3.Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (3)

ömer:

normal ölünce de zaten yakıyorlar . Allah bizlere göstermesin

Yanıtla28
YalancıSavar:

Türk yapımı bir uçak olsaydı bu kaza yapan, altta ne gibi oyumlar yapılırdı herkesten birer ikişer cümle alayım. ?

Yanıtla32
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Vecihi hem hata yapmış hem kendini kurtarmış.

Yanıtla20
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title